06 MAART 2001
Alternatieve instroom via reïntegratie zorgt voor aanbod op krappe arbeidsmarkt

KLIQ en GPdW mobiliteitscentrum officieel partners in reïntegratie voor de sector transport en logistiek

Op 6 maart jl. hebben GPdW mobiliteitscentrum en KLIQ een samenwerkings overeenkomst ondertekend. De overeenkomst is namens GPdW mobiliteitscentrum ondertekend door de heer Bertho Eckhardt, algemeen directeur van Vakopleiding Transport en Logistiek, en namens KLIQ door de heer Jan Swinkels, Manager Verkoop. Hierdoor zijn beide organisaties officieel partners in reïntegratie voor de sector transport en logistiek. Jaarlijks worden gezamenlijk honderden kandidaten opgeleid voor en begeleid naar een passende functie in de sector.

GPdW mobiliteitscentrum is als het reïntegratiecentrum voor de sector transport en logistiek gericht op de instroom van werkelozen, arbeidsongeschikten en branchewisselaars. Het mobiliteitscentrum is een onderdeel van het gespecialiseerde opleidingsinstituut voor de sector, Vakopleiding Transport en Logistiek. De afgelopen jaren begeleidde GPdW mobiliteitscentrum met succes de reïntegratie (ondermeer bestaande uit opleiding en toeleiding naar de arbeidsmarkt) van honderden kandidaten naar een passende functie in de sector. Zij werkte hierbij nauw samen met Arbeidsvoorziening.

Nieuwe rol reintegratiebedrijven
De Uitkerende Instanties (UVI´s), waaronder het GAK, zijn momenteel verantwoordelijk voor de reïntegratie van werklozen en arbeidsgehandicapten en hebben deze via een openbare aanbesteding toegewezen aan aparte reïntegratiebedrijven zoals KLIQ. Voorwaarde bij die toewijzing is dat de reïntegratiebedrijven verantwoordelijk zijn voor de intake (start) van de kandidaat en de uiteindelijke plaatsing op een werkplek. Hierdoor kon de gebruikelijke instroom van kandidaten, voornamelijk voor de leerwerkprojecten vrachtwagenchauffeur en warehousemedewerker, niet meer tot stand komen. Het was daarom voor zowel GPdW mobiliteitscentrum als KLIQ noodzakelijk een nauwe samenwerking aan te gaan.

Samenwerkingsovereenkomst
Met de samenwerkingsovereenkomst wil GPdW mobiliteitscentrum ervoor zorgen dat de kandidaten ook het komende jaar de zeer succesvolle trajecten bij hen kunnen doorlopen. Deze activiteiten van scholing en begeleiding vinden plaats onder verantwoordelijkheid van KLIQ. In de dagelijkse praktijk van beide organisaties zal dit vooral betekenen dat de GPdW-adviseur en de KLIQ-coach hun samenwerking voortzetten en net zoals voorgaande jaren honderden kandidaten de sector transport en logistiek binnen brengen.

KLIQ
Het reïntegratiebedrijf KLIQ is voortgekomen uit Arbeidsvoorziening. Sinds oktober 2000 begeleiden de coaches van KLIQ kandidaten (terug) naar de arbeidsmarkt in opdracht van UVI's, Gemeenten en sectoren. Met de specifieke aanpak van KLIQ, waarin het ontwikkelen van talent en eigen mogelijkheden van de cliënt centraal staat, heeft KLIQ een succesvolle methodiek in huis. KLIQ heeft vestigingen door heel Nederland.Voor meer informatie over KLIQ kunt u bellen met 0800-2355547 of bezoek de website www.KLIQ.org

GPdW mobiliteitscentrum
GPdW mobiliteitscentrum heeft tot doel de instroom van nieuw, gekwalificeerd personeel in het beroepsgoederenvervoer over de weg te vergroten. Jaarlijks begeleidt GPdW Mobiliteitscentrum met succes de reintegratie (ondermeer bestaande uit opleiding en toeleiding naar de arbeidsmarkt) van honderden kandidaten naar een passende functie. Sommige daarvan zijn al enige tijd werkloos, anderen zijn arbeidsgehandicapt geworden in hun oude beroep, weer anderen zijn buiten de branche werkzaam en uitgekeken op hun huidige functie. Hoe divers de achtergrond van de kandidaten ook is, ze ambiëren allen een baan in het beroepsgoederenvervoer, waarbij het meestal om chauffeurs en warehousemedewerkers gaat .Via praktijkgerichte voorlichting, opleidingen, zonodig taalcursussen, maar vooral met raad en daad helpt GPdW mobiliteitscentrum hen de stap naar een baan in het beroepsgoederenvervoer te zetten. Ook bedrijven worden door GPdW mobiliteitscentrum begeleidt met het inpassen van deze nieuwe medewerkers. GPdW mobiliteitscentrum is onderdeel van Vakopleiding Transport en Logisitiek.

Meer informatie
Voor meer informatie over GPdW mobiliteitscentrum kunt u contact opnemen met telefoonnummer 0172-403070. Voor meer informatie over de overige dienstverlening en cursussen van Vakopleiding Transport en Logistiek kunt u bellen met het gratis telefoonnummer 0800-1442 of kijk op www.vtenl.nl.