De Effenaar Eindhoven

dinsdag 6 & woensdag 7: 20.30: f 20,- (E 9,08) Alex d'Electrique
met: Blokhut
voorverkoop reeds gestart
Alex d'Electrique bestaat 20 jaar! Ook in 2001 wordt de lange `Alex in d'Effenaar' traditie voortgezet, ditmaal met de voorstelling `Blokhut'. Hierin speelt o.a. René van `t Hof (Jiskefet). `Blokhut' is een nieuw stuk van de jonge Noorse schrijver Henrik Stohl. In `Blokhut' zijn Henriks visuele, verbale en muzikale kwaliteiten in een hechte compositie samengebald. Zijn scherpe, maar altijd troostende blik op de menselijke tekortkomingen, tegelijk met zijn hoog-energetische personages, hebben in Oslo voor een hit gezorgd.
`Blokhut' toont de morele verwarring van een moderne familie na de dood van de moeder. De verloedering van de familie geeft ook een ontluisterend doorkijkje naar de deplorabele staat van de hedendaagse westerse maatschappij en de problematische rol van kunst daarin. Stohl heeft met deze thema's een stuwende comedy geschreven, waarin de personages zich vaster en vaster draaien. De combinatie van slapstick, Tarantiniaans geweld en maatschappelijk engagement maakt `Blokhut' tot een belangwekkend transmodern stuk.
Alex d'Electrique maakt hufterig theater met schokkende beelden en schofterige poëzie. Schier achteloos knijpt de groep ongerijmdheden, special effects, gespierde en gerafelde taal, explosieve beelden, laconieke comedy en smeuïge esprit uit de gezinstube van het absurdisme. De stijl van de `Alexen' lijkt naadloos aan te sluiten op de teksten van Henrik Stohl. Reden genoeg dus om het anarchistische elan van Alex d'Electrique te combineren met de verwoestende vitaliteit van Stohls `Blokhut' tot een koekje van elkaars deeg!

regie: Ko van den Bosch
met: René van `t Hof, Sam Bogaerts, Aat Ceelen, Raymonde de Kuyper en Raymond Spannet
techniek: Manuel Boutreur, Ramses Nieuwenhuizen decor: Alex d'Electrique