Politiebericht Groningen: Diverse 5-03-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 5 maart 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: man aangehouden in restaurant
De politie heeft gisteravond in een restaurant aan de Vismarkt in Groningen een 32-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had samen met een metgezel een maaltijd genuttigd. Geen van beiden kon na het diner de rekening betalen. Restaurantmedewerkers waarschuwden de politie. In die tijd zag één van beide mannen kans het restaurant te verlaten. De 32-jarige Groninger is door de politie meegenomen naar het politiebureau. Hij bleek in het bezit te zijn van identiteitspapieren van een Duitse man. Die zijn vermoedelijk gestolen. De verdachte, die merkbaar onder invloed van alcohol verkeerde, is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: man aangehouden na bedreiging
In de Reviusstraat in Groningen heeft de politie gistermiddag een 49-jarige man uit Groningen aangehouden na bedreiging en mishandeling van zijn 19-jarige dochter. Vader en dochter kregen ruzie over de bromscooter van het meisje, waarvan de vader vermoedelijk een band had lek gestoken om te voorkomen dat de dochter er mee weg kon gaan. Tijdens de ruzie werd het slachtoffer meerdere keren door de verdachte in het gezicht geslagen. Zij wist de woning uit te vluchtten maar haar vader achtervolgde haar en bedreigde haar met een mes. Het meisje wist bij een kennis een heenkomen te vinden en belde de politie. Kort daarop is de vader door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. In de auto van de man werd een kapmes aangetroffen.

Groningen: man beroofd
Een 37-jarige man uit Groningen is gisteravond beroofd aan de Pleiadenlaan in Groningen. De man fietste door een tunneltje in de richting van de wijk Vinkhuizen toen hij werd tegengehouden door twee man die hem de weg blokkeerden. De twee eisten geld en toen het slachtoffer dat in eerste instantie niet wilde afgeven werd hij geslagen en met een mes bedreigd. Daarop werden hem enkele persoonlijke spullen afgenomen en zijn portemonnee met enkele honderden guldens. Het slachtoffer raakte niet gewond. De politie onderzoekt de beroving.

Groningen: automobilisten onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie vannacht aan de Stationsweg in Groningen een 44-jarige man uit Tolbert aangehouden. De man bestuurde een auto en bleek bij controle onder invloed van alcohol. Bij de ademanalyse werd 1.75 promille alcohol gemeten. Na verhoor is de man heengezonden met een dagvaarding. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd. Een 21-jarige inwoner van Ameland werd gistermiddag aangehouden in de Gelkingestraat in Groningen. Ook hij bestuurde een auto terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Bij hem werd 1.1 promille gemeten. Na verhoor is de Amelander met een dagvaarding heengezonden.

Groningen: vrouw aangehouden
De politie heeft gisteravond in de Oude Kijk in tJatstraat in Groningen een 28-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw bevond zich in een groep van overlastveroorzakers die door de politie werd weggestuurd. Bij controle bleek dat de vrouw nog voor een bedrag van ongeveer 2000 gulden aan niet betaalde boetes had openstaan. Zij kon niet betalen en is overgedragen aan de parketpolitie. De vrouw is ingesloten.

Grootegast: vrouw gewond bij brand in woning
De bewoonster van een woning aan de Duindoornstraat is zondagnacht in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis in de stad. De raakte bedwelmd bij een brand in haar woning en moest door de brandweer uit de woning worden bevrijd. Zij liep door de brand, die in de woonkamer ontstond, vermoedelijk rookvergiftiging op. De brandweer heeft de brand geblust.

Winsum: vernielingen
Zondagmiddag werd een 21-jarige Stadjer op het NS station aangehouden voor het vernielen van een abri. Getuigen belden de politie omdat de man tegen de abri stond te trappen. Bij de komst van de agenten troffen zij een kapot raam van de abri aan. Bij het aanspreken van de verdachte ontkende hij de vernieling te hebben gepleegd. Toen hij mee moest naar het bureau begon hij zich te verzetten. Na te zijn overmeesterd verklaarde hij de vernieling te hebben gepleegd. Na verhoor werd hij weer heengezonden.

Zuidwolde e.a. : alcohol gebruik
Op de Eemshavenweg heeft de politie zondagmorgen een 23-jarige Bedumer aangehouden. De man was met zijn auto in de berm van de weg geraakt en vervolgens van het talud gegleden. Bij onderzoek bleek de man alcohol gebruikt te hebben. Een blaastest wees een promillage van ruim 1.5 promille uit. Zijn rijbewijs werd ingenomen. In Ter Apel werd op de Westerstraat een 15-jarige bromfietser aangehouden. Hij reed zonder helm en kon bovendien geen certificaat tonen. Aan het bureau bleek bij een blaastest dat hij ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. De bromfiets had hij zonder toestemming meegenomen. Hij is aan zijn ouders overgedragen. In Usquert werd een 45-jarige inwoonster van Bedum aangehouden op de Hoofdstraat. Zij bleek 0.7 promille in haar bloed te hebben. Terwijl in Nieuweschans een 32-jarige inwoner uit die plaats ruim 1 promille in zijn bloed had. In Stadskanaal is een 26-jarige man uit Grollo aangehouden. Hij werd eveneens gecontroleerd op alcohol gebruik, maar verzette zich tegen zijn aanhouding. Bovendien bedreigde hij de politiemensen. Na een korte worsteling kon de man worden overmeesterd. Aan het bureau kreeg hij een proces verbaal voor alcohol gebruik, verzet en bedreiging. Ook de andere bestuurders kregen een proces verbaal.

Veendam: auto met technische gebreken
De politie heeft zondagavond bij het Douanekantoor te Veendam een vrachtauto van een 47-jarige inwoner van Woltersum in beslag genbomen. De auto was door de Douane van de weg gehaald voor ene controle op het gebruik van dieselolie. Bij een verder onderzoek bleek dat de auto diverse technische gebreken vertoonde dat de man niet verdere mocht rijden. In overleg met de officier van justitie is de auto in beslag genomen. Tegen de bestuurder en de eigenaar uit Apeldoorn is proces verbaal opgemaakt.

Delfzijl: inval
De politie heeft zondagochtend een inval gedaan in een woning aan de Kazematstraat. Naar aanleiding van klachten over dealactiviteiten stelde de politie een onderzoek in. In de woning troffen zij een 26-jarige man uit Delfzijl aan met een bolletje cocaïne. Hij werd meegenomen naar het bureau en na verhoor weggestuurd.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844