Gemeente Leusden

B E K E N D M A K I N G E N / 06-03-01



verleende vergunningen

bouwvergunningen

Landjonker 43, serre

Arnhemseweg 38, uitbreiden woning

Melafier 10, garage/schuur

Rozenhaag 19, uibreiden woning voorzijde en dakterras achterzijde
Laapeerseweg 9, overkapping op bestaande maïsplaat
Asschatterweg 68, kippenschuur

Kornoelje 63, dakkapel voorzijde en dakkapel achterzijde vergroten
Visotter 13, twee dakkapellen

Regulierenhove 1, dakkapel

Ravenhorst 4 en 5, dakkapel

Kon. Emmalaan 19, dakkapel

kapvergunningen

particulieren

Dissel 24, 1 berk in de achtertuin

Hohorstlaan 28, 1 zwarte berk in de achtertuin

Herikhof 12, 1 eik in de achtertuin

Jacob de Bijestraat 1, 1 Atlas ceder in de zijtuin
Hessenweg 281, 1 Atlas ceder in de voortuin

Charlotte de Bourbonlaan 8, 1 berk in de voortuin en 1 berk in de achtertuin

Schaapherder 25, 1 grove den in de achtertuin

openbaar groen

Marterhoeve naast nr. 2, 1 lariks

Vlasland achter nr. 32, 1 eik

diverse vergunningen

Marktkraamcommissie Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt): vergunning voor het vier maal innemen van een standplaats in het eerste half jaar van 2001 in winkelcentrum 'De Hamershof' nabij het beeld 'De Scrum' en het laten optreden van een gelegenheidskoor zonder geluidversterkende apparatuur op 14 april 2001, afgegeven 27-02-01;

Toneelvereniging Culdoto Achterveld: vergunning plaatsing borden van 24 maart t/m 8 april i.v.m. jaarlijkse toneeluitvoering, afgegeven 27-02-01.

informatie en bezwaren

U kunt nadere informatie vragen.

Bouwvergunningen: afdeling Wonen en Werken, telefoon 496 17 56

Kapvergunningen: afdeling Groen, telefoon 49 617 54

Uitwegvergunningen: afdeling Gemeentewerken, telefoon 49 617 71

Diverse vergunningen: afdeling Bestuurszaken, telefoon 496 17 07


Bent u van mening dat u door een besluit rechtstreeks in uw belangen wordt getroffen? In dat geval kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. U moet dat doen binnen zes weken na de bekendmaking van dit besluit.

Ingediende bezwaarschriften zijn in principe openbaar. De belanghebbenden moeten hiervan namelijk kennis kunnen nemen en zo de mogelijkheid krijgen om ze te weerleggen. Hierop zijn twee uitzonderingen: als de persoonlijke levenssfeer van de indiener van het bezwaarschrift in het geding is en als de bedrijfsvoering in ernstige mate te lijden zou hebben van openbaarmaking.

In uw bezwaarschrift moet u in ieder geval vermelden:


- uw naam en adres;


- de datum waarop u het bezwaarschrift schrijft;

- een omschrijving van de beslissing waartegen u bezwaar wilt maken

- de reden waarom er bezwaar wordt gemaakt

Vergeet u niet het bezwaarschrift te ondertekenen?

Het indienen van een bezwaarschrift tegen een bouwvergunning, een uitwegvergunning of een andere vergunning betekent niet dat het besluit wordt geschorst. Als u dat wél wilt, moet u zich wenden tot de president van de Arrondissementsrechtbank, sector bestuursrecht, postbus 13023, 3507 LA Utrecht. Hier kunt u een "voorlopige voorziening" aanvragen. Op het gemeentehuis van Leusden is een folder beschikbaar met als titel 'Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid'. Hierin vindt u informatie over de behandeling van een bezwaarschrift.



wet milieubeheer

ontwerpbeschikking

Burgemeester en wethouders van Leusden hebben op 21 februari 2001 een verzoek ontvangen krachtens de Wet milieubeheer voor het gedeeltelijk intrekken (het houden van vleesvarkens) van een vergunning van H.J. Geytenbeek op het perceel Ringlaan 20 in De Glind vanwege het beëindigen van de varkenshouderij.

Zij zijn van plan aan het verzoek te voldoen. Indien u daartegen bezwaar hebt, kunt u tot en met 21 maart 2001 schriftelijk bedenkingen tegen het ontwerp inbrengen bij het gemeentebestuur (adres: Gemeente Leusden, Postbus 150, 3830 AD Leusden). Een ieder kan bedenkingen inbrengen. Uw brief wordt bij de stukken ter inzage gelegd. Als u wilt dat daarbij uw persoonlijke gegevens niet worden vermeld, moet u dat in uw brief of in een apart briefje aangeven.

Indien u mondeling bedenkingen wilt inbrengen of over de ontwerpbeschikking een gedachtenwisseling wilt hebben, dan kan dat. U kunt dit verzoek doen tot 14 maart 2001, maar het liefst zo snel mogelijk, omdat de aanvrager in de gelegenheid moet worden gesteld daarbij aanwezig te zijn.

De ontwerpbeschikking en de andere relevante stukken, waaronder de aanvraag, liggen vanaf 7 maart 2001 op werkdagen van 09.00 tot 15.00 uur ter inzage in het gemeentehuis, 't Erf 1 te Leusden bij de afdeling milieu. Bovendien bestaat, na telefonische afspraak, de mogelijkheid om de stukken in te zien op iedere vrijdag tussen 19.00 en 20.00 uur (telefoon 033-4961759). Wij adviseren u om, indien u prijs stelt op inhoudelijke, dan wel technische informatie, eerst een afspraak te maken met de heer J.A. Bomers.

Wij wijzen u erop dat tegen ons definitieve besluit in principe alleen beroep mogelijk is door degenen die tegen het ontwerp bedenkingen hebben ingebracht.

Ontwerpbeschikkingen

Burgemeester en wethouders van Leusden hebben op 7 december 2000 een aanvraag voor een revisievergunning krachtens de Wet milieubeheer ontvangen van J.H. Lagerweij voor het veranderen en daarna in werking hebben van de gehele inrichting voor het houden van melkrundvee en geiten op het perceel Maanweg 31 te Leusden.

Burgemeester en wethouders van Leusden hebben op 15 februari 2001 een aanvraag voor een revisievergunning krachtens de Wet milieubeheer ontvangen van M.A.C. van Ree voor het veranderen en daarna in werking hebben van de gehele inrichting voor het houden van melkrundvee en scharrelkippen op het perceel Hagenouwselaan 1 te Leusden.

Zij zijn van plan de gevraagde vergunningen te verlenen onder het stellen van een aantal voorschriften ter bescherming van het milieu. Indien u daartegen bezwaar hebt, kunt u tot en met 4 april 2001 schriftelijk bedenkingen tegen één of beide ontwerpen inbrengen bij het gemeentebestuur (adres: Gemeente Leusden, Postbus 150, 3830 AD Leusden). Een ieder kan bedenkingen inbrengen. Uw brief wordt bij de stukken ter inzage gelegd. Als u wilt dat daarbij uw persoonlijke gegevens niet worden vermeld, moet u dat in uw brief of in een apart briefje aangeven.

Indien u mondeling bedenkingen wilt inbrengen of over een ontwerpbeschikking een gedachtenwisseling wilt hebben, dan kan dat. U kunt dit verzoek doen tot 28 maart 2001, maar het liefst zo snel mogelijk, omdat de aanvrager in de gelegenheid moet worden gesteld daarbij aanwezig te zijn.

De ontwerpbeschikkingen en de andere relevante stukken, waaronder de aanvragen liggen vanaf 7 maart 2001 op werkdagen van 09.00 tot 15.00 uur ter inzage in het gemeentehuis, 't Erf 1 te Leusden, balie 8. Bovendien bestaat, na telefonische afspraak, de mogelijkheid om de stukken in te zien op iedere vrijdag tussen 19.00 en 20.00 uur (telefoon 033-4961759).

Wij adviseren u om, indien u prijs stelt op inhoudelijke, dan wel technische informatie, eerst een afspraak te maken met de heer J.A. Bomers.

Wij wijzen u erop dat tegen ons definitieve besluit in principe alleen beroep mogelijk is door degenen die tegen het ontwerp bedenkingen hebben ingebracht.

verleende milieuvergunning

Op 5 maart 2001 is door burgemeester en wethouders van Leusden aan D. van Laar een revisievergunning krachtens de Wet milieubeheer verleend voor het veranderen en daarna in werking hebben (revisievergunning) van een inrichting voor het houden en trainen van rijpaarden op het perceel Hamersveldseweg 101 te Leusden.

De vergunning is ten opzichte van het ontwerp niet gewijzigd. Indien u daartegen bezwaar hebt, kunt u tot en met 20 april 2001 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (adres: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het beroepsschrift moet in tweevoud worden ingediend.

Dit beroep staat alleen open voor:

- degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

- de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over de ontwerpbeschikking;
- degenen die bedenkingen hebben tegen de eventuele wijzigingen die in deze beschikking ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht;

- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking.

Zij die beroep hebben ingesteld, kunnen de Voorzitter van Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State om een voorlopige voorziening verzoeken. Als dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt gedaan, wordt daarmee voorkomen dat de vergunning van kracht wordt na afloop van de beroepstermijn.

De vergunning wordt ook niet van kracht zolang een bouwvergunning, die is vereist voor werkzaamheden waarvoor de milieuvergunning is bedoeld, nog niet is verleend (artikel 20.8 Wet milieubeheer).

Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (adres: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

De beschikking en de andere relevante stukken liggen vanaf 7 maart 2001 tot het einde van de beroepstermijn op werkdagen van 09.00 tot 15.00 uur ter inzage in het gemeentehuis, 't Erf 1 te Leusden, balie 8. Bovendien bestaat, na telefonische afspraak, de mogelijkheid om de stukken in te zien op iedere vrijdag tussen 19.00 en 20.00 uur (telefoon 033-4961759).

Wij adviseren u om, indien u prijs stelt op inhoudelijke, dan wel technische informatie, eerst een afspraak te maken met de heer J.A. Bomers.



bouwaanvragen

bouwaanvragen ter inzage

Jan van Arkelweg 40, nieuwbouw drie woningen

Prins Hendriklaan 3, erker en dakkapel

Ravenhorst 19-20-21-22-23 en 24, uitbreiden woningen
Morgenster 12, uitbreiden woning boven garage

Hessenweg 91, plaatsen kap op schuur

De bouwplannen liggen ter inzage van donderdag 8 maart tot en met woensdag 4 april 2001 op werkdagen van 09.00 uur tot 13.00 uur op de afdeling Wonen en Werken van het gemeentehuis balie 8 of 9. Voor zover van toepassing ligt tevens de ontwerpuitwerking ex. art. 11 WRO ter inzage.

Gedurende deze termijn kunnen eventuele bedenkingen schriftelijk worden ingediend bij burgemeester en wethouders van Leusden, Postbus 150, 3830 AD Leusden.

Degenen die bedenkingen hebben ingebracht kunnen de bedenkingen eventueel mondeling toelichten.

ontvangen bouwaanvragen

Rietspinner 21, twee pergola's in de voortuin

Azuriet 24, 26, 28 en 30, uitbreiden woning

Maten 121, uitbreiden woning

Landweg 279, tuinhuis

Waterlooweg 10, vergroten dakkapel

Van den Bergstraat 12, dakkapel

Bitterschoten 38, twee dakkapellen

Kalverkamp 21, twee dakkapellen

Claverenbladstraat 32, uitbreiden woning

Azuriet 2, uitbreiden hal

Landjonker 50 en 52, dakkapel

Van Oldenbarneveltstraat 72, vergroten dakkapel
Benedictijnenhove 11, uitbreiden woning

Clarenburg 26 en 28, dakopbouw op woning

Kuperssingel 161, twee dakkapellen

Veensekom 28, dakopbouw op garage

De Brink 6, tuinhuis

Begijnhove 26, twee dakkapellen

Hessenweg 224, tuinhuis

Hamersveldseweg 146, verbouwen schuur

Deze publicatie vindt plaats op grond van het bepaalde in artikel 41 van de woningwet en is bedoeld om bekendheid te geven aan het feit dat genoemde aanvragen om bouwvergunning zijn ingediend. Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Nadere informatie kunt u krijgen bij de afdeling wonen en werken, telefoon 496 17 56.

hoorzitting

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht wordt op maandag 12 maart 2001

om 14.00 uur in vergaderzaal 4 een hoorzitting gehouden in verband met
de weigering van een aanvraag om bouwvergunning voor het plaatsen van een

schuurtje op het perceel Eikenlaan 47 te Leusden. Deze hoorzitting is openbaar.

Nadere informatie kunt u krijgen bij de afdeling wonen en werken, telefoon: 496 17 56.


ruimtelijke ordening

derde partiële herziening streekplan Provincie Utrecht:

Op 13 november 2000 hebben Provinciale Staten van Utrecht de derde partiële herziening van het streekplan provincie Utrecht vastgesteld. Aanleiding tot deze herziening is het bestuursaccoord mestbeleid en reconstructie en de door het rijk opgesteld regeling beëindiging veehouderijtakken. Met deze herziening wordt een planologische regeling getroffen voor het zogeheten 'ruimte voor ruimtebeleid' in het oostelijk deel van de provincie Utrecht. Het betreft de gemeenten De Bilt, Zeist, Driebergen-Rijsenburg, Doorn, Amerongen, Leersum, Maarn, Veenendaal Rhenen, Renswoude, Woudenberg, Leusden, Amersfoort, Soest, Baarn, Eemnes en Bunschoten.

De derde partiële herziening maakt onder voorwaarden- de bouw van een woning op een bouwperceel mogelijk in combinatie met de sloop van agrarische bedrijfsgebouwen. Voorts wordt onder voorwaarden- de ontwikkeling van een of enkele bouwlocaties aansluitend aan de rand van een kern mogelijk gemaakt, gekoppeld aan de sloop van agrarische bedrijfsgebouwen die niet voldoen aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de bouw van een vervangende woning op de kavel of die hiervoor niet in aanmerking willen komen.

'ruimte voor ruimteregeling'
ter inzage

De 'ruimte voor ruimteregeling' ligt van 12 maart 2001 t/m 6 april 2001 tijdens kantooruren ter inzage in de bibliotheek van het Provinciehuis Rijnsweerd, Pythagoraslaan 101 in Utrecht én in alle gemeentehuizen van de hierboven genoemde gemeenten. In Leusden kunt u de stukken dagelijks van 9.00 tot 15.00 uur bij de balie van de afdeling wonen en werken inzien.

beroep

In de derde partiële herziening komen geen concrete beleidsbeslissingen voor als bedoelt in artikel 4a lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. De herziening heeft een indicatief karakter. Als iemand echter van oordeel zou zijn dat de derde partiele herziening wel als een 'besluit' moet worden aangemerkt en zich met deze regeling niet zou kunnen verenigen, kan een beroep worden ingesteld bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het beroep moet in dat geval worden ingediend binnen zes weken. De beroepstermijn is van 13 maart 2001 t/m 29 april 2001.

Op grond van artikel 8.81 van de Algemene Wet Bestuursrecht kan bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien beroep wordt ingesteld, een voorlopige voorziening worden verzocht indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Hiervoor is een griffierecht verschuldigd van f. 225,-- voor natuurlijke personen en f. 450,-- voor rechtspersonen.

informatie

Voor eventuele vragen kunt u telefonisch contact opnemen met de sector Strategische Ruimtelijke Ontwikkeling van de Dienst Ruimte en Groen van de Provincie tel. 033-2582156 (drs. E.J. Versloot) of 030-2583248 (ir. C.H. Rademaker).



vergaderoverzicht

commissies

woensdag 7 maart, Begrotings- en Rekeningcommissie (BRC)

Vier agendapunten. De stand van zaken over de verkoop van REMU wordt mondeling toegelicht. Verder komen de kadernota 2001, de voortgangsrapportage Budget in Balans en de eerste wijziging in de tarieventabel legesverordening 2001 aan de orde.

dinsdag 13 maart, commissie Welzijn, Agrarische Zaken, Midden- en Kleinbedrijf, Onderwijs en Sport (WAMOS)

Op de agenda staat de verlenging van de inkoop van activiteiten t.b.v. volwasseneneducatie bij Amersfoort. Ook de quickscan vraag en aanbod van hangplekken voor de jeugd en de notitie standplaatsenbeleid gemeente Leusden komen aan bod.

woensdag 14 maart, commissie Sociale Zaken, Volkshuisvesting, Milieu en Financiën (SVMF)

Deze vergadering gaat niet door. De leden van de commissie worden in plaats daarvan uitgenodigd voor een informatie bijeenkomst op die datum in het Milieucentrum in Leusden.

Zij praten over de ontwikkelingen in het nme-beleid, de nieuwbouw van het milieucentrum en het sluiten van contracten met het onderwijs voor het gebruik van het Milieucentrum.

donderdag 15 maart, commissie Ruimtelijke Ordening, Openbare Werken, Verkeer en Economische Zaken (ROVE)

In de commissie ROVE is er een eerste presentatie over de stedenbouwkundige visie op Nieuw Princenhof. In Nieuw Princenhof worden uiteindelijk 150 woningen gerealiseerd voor 55-plussers. Verder wordt de startnotitie 'verkeer en vervoer' mondeling toegelicht en staat het bereikbaarheidsprofiel Eemland op de agenda.
maandag 19 maart, commissie Algemene en Bestuurlijke Zaken (ABZ)
Op de agenda staat de discussie over basispolitiezorg Leusden. Verder wordt het plan van aanpak voor dualisering mondeling toegelicht en het rapport van de Strategische gebiedsperspectieven (SGP) Vallei wordt besproken. Tot slot komt het voorstel om in te stemmen met de Statutenwijziging van Waterleidingbedrijf Midden-Nederland aan de orde.

Voorafgaand aan de vergadering zal de commissie ABZ om 16.15 uur op excursie gaan naar de Regio Politie Utrecht.

De vergaderingen worden gehouden in het gemeentehuis en beginnen om 20.00 uur. De agenda's liggen met de bijbehorende stukken ter inzage in het gemeentehuis en in de openbare bibliotheken Nieuw-Langenbeek en Achterveld.