Gemeente Hattem

Gemeentelijke informatierubriek de Homoet, editie 7 maart 2001

COMMISSIEVERGADERING

Op maandag 12 maart 2001 komt de commissie Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu in een openbare vergadering in het stadhuis bijeen. De vergadering begint om 20.00 uur. De agenda:

1. Spreekrecht burgerij.

2. Kort verslag vergadering 5 februari 2001.
3. Ingekomen stukken en mededelingen.

4. Voorrang Fietsers Van Rechts.

5. Overdracht clubgebouw s.v. Hatto Heim.

6. Rondvraag.

APV-WIJZIGING

Verschillen in horecasluitingstijden, het in relatie daarmee niet sporen van regelgeving en handhaving en de wens om te komen tot een integrale opzet van horecabeleid, is voor de beheersdriehoek van de politie in het district Noordwest Veluwe aanleiding geweest om een model-horecaconvenant te ontwikkelen. Het model-convenant bevat geformaliseerde afspraken tussen horeca, gemeente, politie en het Openbaar Ministerie, met als doel de kwaliteit van het uitgaan in het algemeen te bevorderen en ook de veiligheid in brede zin optimaal te dienen. In overleg met vertegenwoordigers is gekomen tot een lokale invulling van de geformaliseerde afspraken waarbij het model-convenant leidend is geweest.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 5 maart 2001 heeft besloten om de Algemene plaatselijke verordenening te wijzigen in verband met de af te sluiten horecaconvenanten. De APV-wijziging houdt - zakelijk weergegeven - het volgende in:
* een algemeen sluitingsuur van horecabedrijven tussen 01.00 en
07.00 uur;

* ondertekenaars van het convenant kunnen op basis van een horecaexploitatievergunning in het weekeinde (nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag) een "glijdend sluitingsuur" tot 03.00 uur invoeren. Dit houdt in dat het na het algemeen sluitingsuur in de inrichting aanwezige publiek tot uiterlijk 03.00 uur in de horecabedrijf mag verblijven;
* de sluitingstijd voor terrassen wordt in zijn algemeenheid vastgesteld op 00.00 uur;

* een aanscherping van artikel 2.4.8, eerste lid, APV (hinderlijk drankgebruik).

Deze wijziging van de APV treedt op 8 maart 2001 in werking. De desbetreffende stukken liggen voor belanghebbenden met ingang van deze datum gedurende vier weken ter inzage op de afdeling Algemene en Bestuurlijke Zaken.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met deze afdeling, telefoon: 038-4431628.

INSPRAAK BESTEMMINGSPLAN

Burgemeester en wethouders verlenen inspraak op het beleidsvoornemen tot vaststelling van de 31e partiële herziening van het bestemmingsplan Claerwater. Deze herziening heeft betrekking op de detailhandels-mogelijkheden binnen de bestemmingen bedrijven en werkgebied.

Het voorontwerp van het bestemmingsplan ligt met ingang van 8 maart 2001 gedurende een periode van 4 weken voor een ieder ter inzage bij de receptie van de Sector Ruimtelijke Ordening en Beheer (ROB) ten stadhuize.
Gedurende die periode kunnen ingezetenen en in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen hun zienswijze naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Schriftelijk dient dat te geschieden bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 93, 8050 AB Hattem.

Mondelinge zienswijzen kunnen bij het Bureau Ruimtelijke Ordening (RO) naar voren worden gebracht bij de heer Roetert of bij diens afwezigheid bij een andere medewerk(st)er van het Bureau Ruimtelijke Ordening. In dat geval dient nadrukkelijk te worden vermeld, dat het een mondelinge inspraakreactie betreft op een voorontwerp van een herzieningsplan.

VERZOEK VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN/BOUWVERGUNNING

.

De burgemeester geeft ingevolge artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kennis van de nederlegging van het verzoek om vrijstelling/bouwvergunning voor het oprichten van drie oud papier containers + hekwerk op een perceel nabij Burgemeester Moslaan 1a te Hattem.

Kennis wordt gegeven van het voornemen van burgemeester en wethouders om met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het ter plaatse geldende bestemmingsplan "Het Veen" en met toepassing van artikel 50, lid 6 van de Woningwet de gevraagde bouwvergunning te verlenen.

Het vrijstellingsverzoek/aanvraag bouwvergunning ligt met ingang van 8 maart 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage ten stadhuize, bij de receptie Sector Ruimtelijke Ordening en Beheer (ROB). Een ieder is bevoegd om gedurende de genoemde termijn van terinzagelegging schriftelijke bedenkingen tegen het verlenen van vrijstelling/bouwvergunning naar voren te brengen bij burgemeester en wethouders van Hattem, Postbus 93, 8050 AB Hattem.

BOUWACTIVITEITEN

Bouwvergunning is verleend voor:

* het oprichten van een woning met bijgebouw, Vliegenstein 6 (VZ 20-02-2001);

* het gedeeltelijk veranderen van een horecagebouw, Kerkplein 16 (VZ 23-02-2001);

* het oprichten van kantoorpaviljoens, De Lindenhof 1 t/m 11 (VZ 20-02-2001).

Positief is gereageerd op de melding bouwvoornemen voor:
* het oprichten van een tuinhuisje, Uitvliet 4 (VZ 23-02-2001);
* het uitbreiden en veranderen van een woning met bijkeuken, Zwijnenbergstraat 23 (VZ 23-02-2001);

* het uitbreiden en veranderen van een woning met bijkeuken, Zwijnenbergstraat 21 (VZ 23-02-2001);

* het oprichten van een tuinhuisje, Vlierkamp 19 (VZ 27-02-2001).
Monumentenvergunning is verleend voor:

* een interne verbouwing, het aanbrengen van een verlaagd plafond en het veranderen van een deur met kozijn, Kerkplein 16 (VZ 23-02-2001).

Aanlegvergunning is verleend voor:

* het verplaatsen van een gedeelte van een beek en diverse hiermee verband houdende werkzaamheden (tracé 19), tussen Veldweg en Koeweg in noord/zuid richting (VZ 23-02-2001).

Voor nadere informatie : Sector R.O.B.
Personen die door het besluit rechtstreeks in hun belang zijn getroffen, kunnen daartegen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de datum van verzending (VZ) van dat besluit aan vergunninghouder een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders.
Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In geval van onverwijlde spoed kan de President van de Rechtbank te Zutphen, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen, bij afzonderlijk schrijven verzocht worden een voorlopige voorziening te treffen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

AANVRAGEN OM BOUWVERGUNNING

Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hun college de volgende aanvragen om bouwvergunning zijn ingediend:
* het oprichten van drie oud papier containers + hekwerk, nabij Burgemeester Moslaan 1a;

* het uitbreiden en veranderen van een bedrijfswoning, Hoenwaardseweg 3;

* het veranderen van een berging (kap op berging), Zwijnenbergstraat 10.

VERLEENDE KAPVERGUNNINGEN.

Kapvergunning is verleend voor het vellen van houtopstanden op de percelen:

* Werfkamp 26 (VZ 28-02-2001);

* Langenberg 2 (VZ 27-02-2001).

Voor nadere informatie: Sector R.O.B.

Personen die door een besluit rechtstreeks in hun belang zijn getroffen, kunnen daartegen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de datum van verzending (VZ) van dat besluit aan vergunninghouder een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders.
Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In geval van onverwijlde spoed kan de President van de Rechtbank te Zutphen, sector Bestuursrecht, postbus 205, 7200 AE Zutphen, bij afzonderlijk schrijven verzocht worden een voorlopige voorziening te treffen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

AANVRAGEN KAPVERGUNNING

Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hun college een aanvraag om een kapvergunning is binnengekomen betreffende het perceel:

* Eijerdijk 6, 3 bomen.

Belanghebbenden kunnen gedurende twee weken hun zienswijze over de aanvraag naar voren brengen.

Hattem, 7 maart 2001