Nederlandse Vereniging van journalisten

Ten Hagen & Stam: Onduidelijkheden reorganisatieplan

Een ingrijpende herschikking bij uitgever Ten Hagen & Stam in Den Haag heeft tot gevolg dat 22 fte's boventallig zijn binnen de ICT-, bouw- en industriecluster van de uitgever.

Voor Cobouw, dagblad voor de bouw, zouden mogelijk bijna 5fte's komen te vervallen. De NVJ heeft 6 maart gesproken met directeur Hans van Vloten. Dat gesprek kwam na een eerdere ledenraadpleging en een ontmoeting tussen de redactieraad en de NVJ. Uit dit gesprek kwam naar voren dat er een duidelijk onderbouwd reorganisatieplan ontbreekt. Er zijn knopen doorgehakt zonder dat de redactieraad enige zeggenschap heeft gehad. Er is reeds gestart met de sanering, maar een visie voor de langere termijn is er niet, net zo min als informatie over de toekomstige structuur van de redacties. Ook is niet duidelijk wat er gaat gebeuren met sommige titels.
Yvonne Dankfort van de NVJ: 'Formeel wordt naar buiten gebracht dat ten Hagen & Stam weer gezond moet worden. Het is echter heel zuur dat door een jarenlang mismanagement de werknemers nu worden geconfronteerd met de enorme tekorten, en hierop worden afgerekend.' Volgens de plannen van ten Hagen & Stam zouden de 22 fte's door natuurlijk verloop verdwijnen. 'Dat betekent dat fte's niet meer worden ingevuld, waardoor de werkdruk wordt verhoogd. En die is op dit moment al aanzienlijk.'