Politiebericht Groningen: Diversen 7-03-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 7 maart 2001

Dagelijkse berichten

Hoogezand: bedrijfsongeval
Een inwoner van Nieuwediep is woensdagmorgen gewond geraakt tijdens zijn werkzaamheden in een papierverwerkingsbedrijf aan de Vredenburgweg in Hoogezand. De kwam door nog onbekende oorzaak met een hand tussen de drukrollen van een wals terecht. Hij liep daarbij ernstig letsel op aan meerdere vingers. De man is voor behandeling naar een ziekhuis gebracht. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Hoogezand: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie dinsdagavond op de Hoofdstraat in Hoogezand een 29-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Bij een routinecontrole bleek de man te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.1 promille werd gemeten. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Uithuizen: overspannen man
De politie heeft dinsdagavond een 32-jarige man overmeesterd in zijn woning aan de Ripperdadrift in Uithuizen. De man gooide in overspannen toestand een groot deel van de huisraad op straat en verschanste zich vervolgens, gewapend met een bijl, in een slaapkamer op de bovenetage van het huis. Hij dreigde uit een raam te springen als de politie hem zou benaderen. Nog voordat de man dat kon doen wisten politiemensen hem te overmeesteren nadat zij de slaapkamer waren binnen gedrongen door de deur in te trappen. De man, die al geruime tijd psychische problemen heeft, werd overgebracht naar het politiebureau bleek dat hij zijn medicijnen niet had ingenomen. Wel had hij de nodige alcohol genuttigd waardoor hij over zijn toeren raakte. Na onderzoek door een arts is de man teruggebracht naar huis waar hij alsnog zijn medicijnen innam.

Delfzijl: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Borgweg in Delfzijl is dinsdagmiddag een 43-jarige vrouw uit Delfzijl gewond geraakt. De vrouw reed op haar snorfiets en sloeg vanaf de Hogelandsterweg linksaf de Borgweg op. Ze kwam daarbij in botsing met een auto bestuurd door een 41-jarige vrouw uit Wildervank. De snorfietsster kwam te vallen en liep hoofd- en beenletsel op. Ze is overgebracht naar een ziekenhuis.

Ter Apel: asielzoeker aangehouden
De politie heeft dinsdagmiddag in het opvangcentrum voor asielzoekers aan de Ter Apelervenen in Ter Apel een 22-jarige man uit Togo aangehouden. De man ging door het lint toen hij bij de wekelijkse uitbetaling van zakgeld niet het volledige bedrag kreeg. Een deel daarvan werd ingehouden vanwege vernielingen die de man had gepleegd aan bezittingen van het COA. De man bedreigde COA-medewerkers en pakte hen papieren af die hij probeerde te verscheuren. Hij werd daarop aangehouden. Daarbij pleegde de man verzet waardoor een vechtpartij met twee politiemensen ontstond. Eén van de agenten raakte daarbij licht gewond. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor waarna hij is heengezonden. Hij bekende de feiten. Hem is de toegang tot het AZC ontzegd.

Stadskanaal: dief aangehouden
Een 28-jarige man uit Oude Pekela is dinsdagmorgen aangehouden aan de Navolaan in Stadskanaal nadat hij in een kledingwinkel aan de Hoofdstraat was betrapt bij het stelen van kleding. De man nam acht broeken en een trui weg met een gezamenlijke waarde van 250 gulden. Buiten de winkel werd hij aangesproken door een winkelmedewerkster maar de man ging er vandoor. Met behulp van omstanders kon de man worden overmeesterd en naar het politiebureau worden gebracht. Daar is hij aangehouden. Hij bekende de diefstal en is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Groningen: insluiting voor winkeldiefstal
Een 30-jarige man uit Groningen is dinsdagmiddag in een supermarkt aan de Eyssoniusstraat aangehouden voor de diefstal van blikjes bier. Personeelsleden betrapten hem en droegen hem over aan de politie. Aan het bureau bleek de man nog zes weken straf te goed te hebben. Hij is ingesloten voor de parketpolitie.

Groningen: hennepkwekerij in loods
In een loods aan de Peizerweg trof de politie dinsdagochtend een hennepkwekerij aan. De politie was gebeld dat in enkele containers in de loods gekweekt werd. Bij onderzoek troffen agenten ook in twee containers 50 bakken met planten aan. Bovendien werden allerlei lampen, schakelklokken, verdeeldozen filters en potgrond in beslag genomen. Een 66-jarige Stadjer, die bij de loods aanwezig was werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. De beheerder van de loods zal later worden gehoord.

Groningen: vernielingen
In de afgelopen week zijn er ernstige vernielingen gepleegd in een te verbouwen woning aan de Zuiderstraat. De verdachten hebben met straattegels alle ramen van de woning ingegooid. In de woning werden deuren, wasbakken en lampen compleet vernield. De schade wordt op ongeveer twintig duizend gulden geschat De politie doet onderzoek.

Groningen: winkeldief meldt zich
Een 33-jarige man uit de stad Groningen meldde zich dinsdagavond aan het politiebureau Rademarkt. De man verklaarde vijf pakken koffie te hebben gestolen in een supermarkt, omdat hij wilde worden geholpen door de politie. De man is voor verhoor ingesloten. De pakken koffie zijn terug gebracht naar de super aan de Eyssoniusstraat.

Groningen: dealers gepakt
Op de Verlengde Visserstraat heeft de politie dinsdagavond een 56-jarige man uit Delfzijl en een 41-jarige vrouw uit Groningen opgepakt. Beiden stonden te dealen vanuit een auto. De man is na verhoor heengezonden. De vrouw is voor andere feiten ingesloten.

Groningen: stenengooier
Op de Korreweg hebben agenten dinsdagavond een 26-jarige Stadjer opgepakt. Getuigen waarschuwden de agenten dat de man naar woningen en passanten stenen gooide. Er bleek geen schade ontstaan te zijn. Wel constateerden agenten dat de man zwaar onder invloed was. Hij is daarop ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: diefstal jas
Op de Nieuwstad hebben agenten dinsdagavond een tweetal mannen, 26 en 31 jaar oud, zonder vaste woonplaats aangehouden. De heren hadden in een café aan de Nieuwstad een jas van een andere bezoekers gestolen. Toen de politie was gewaarschuwd bleken de mannen reeds vertrokken. Zij werden in de omgeving aangetroffen toen ze in een auto wilden stappen. In de auto troffen de agenten ook de gestolen jas aan. Aan het bureau gekomen konden de mannen geen papieren tonen waaruit hun identiteit bleek. Zij zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie voor een verder onderzoek.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844