Gemeente Eindhoven

Persbericht: 6 maart 2001

Veiligheid belangrijk bij herontwikkeling Winkelcentrum Woensel

Op dinsdag 6 maart is de intentieverklaring herontwikkeling Winkelcentrum Woensel officieel ondertekend door alle betrokken partners. Gezamenlijk doel is om te komen tot een rendabel, attractief en vooral ook veilig Winkelcentrum Woensel. De intentieverklaring wordt ondertekend door de winkeliersvereniging, de vereniging van eigenaren, de ING, de brandweer, de politie, de milieudienst, de GHOR en de gemeente Eindhoven.

Uniek voor Nederland is dat de samenwerking gebaseerd wordt op de toepassing van de zogenaamde Veiligheidseffectrapportage (VER) voor een winkelcentrum. Dit in combinatie met het (zoveel mogelijk) voldoen aan de keurmerken Veilig Ondernemen en Veilig Wonen. Aangezien de voorbereidende werkzaamheden voor de herontwikkeling inmiddels in volle gang waren, heeft de werkgroep VER een vliegende start gemaakt. Nog voor de officiële ondertekening is het eerste deelresultaat gereed: de aanbevelingen voor het architectonisch ontwerp en voor de inrichting van de openbare ruimte.

Op woensdag 7 maart zal het Voorlopig Ontwerp voor fase 1 van de herontwikkeling besproken worden in de Welstandscommissie. Fase 1 van de herontwikkeling Winkelcentrum Woensel behelst een uitbreiding van circa13.000 m2 bruto vloeroppervlak voor winkels en horeca en de bouw van ca. 155 appartementen. In de planvorming is de mening van omwonenden van groot belang. Daarom zijn twee klankbordgroepen met vertegenwoordigers van de omwonenden in het leven geroepen: een klankbordgroep Stedenbouw en een klankbordgroep Verkeer.

Volgens de planning zal het Definitief Ontwerp eind mei gereed zijn en kan naar verwachting de eerste spade voor de herontwikkeling van Winkelcentrum Woensel eind 2001 de grond in.