Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 09.40 uur
Verkeerscontroles

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Op dinsdagmiddag 6 maart heeft de politie op de Molenstraat het gebruik van de autogordel gecontroleerd. Tijdens deze korte actie werden vier automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Op de kruising Amersfoortseweg met de Bikkersweg heeft de politie een controle rood licht gehouden. Slechts één bestuurder van een bromfiets verklaarde het rode verkeerslicht niet te hebben gezien en kreeg hiervoor en proces-verbaal.

SOEST Dinsdagmiddag heeft de politie op de Dorpsstreek gecontroleerd of bestuurders van bromfietsers gebruik maken van de rijbaan en niet van het fietspad. Fietsers hebben bij de politie geklaagd over de gevaarlijke situaties die soms ontstaat, wanneer bromfietsers gebruik maken van het fietspad. Tijdens deze controle werd één bromfietser bekeurd.

s-Avonds heeft de politie op de Isaacstraat en de Dalweg een verlichtingscontrole gehouden. Diverse fietsers werden gewaarschuwd en in vier gevallen werd een proces-verbaal uitgeschreven.

BAARN Dinsdagmiddag 6 maart tussen half twee en drie uur werd op de Amsterdamsestraatweg een snelheidscontrole gehouden. Er werden in het totaal 1677 automobilisten gecontroleerd op overschrijding van de maximum toegestane snelheid van 80 km/u. In twee gevallen werd proces-verbaal opgemaakt, waarbij de hoogst gemeten snelheid 95 km/u bedroeg.