Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-03-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.45 uur
Innen bon leidt tot hennepkwekerij

UTRECHT Dinsdagmorgen ging de politie op pad voor het innen van openstaande bekeuringen. Omstreeks half elf kwam de politie bij een woning aan de Maria van Hongarijedreef. De bewoner een 24-jarige man uit Utrecht- wilde de openstaande bekeuring graag en snel betalen.

De agenten die voor de deur stonden te wachten op het geld roken in de woning een weedlucht. Nadat de man betaald had vertrokken de agenten om enige tijd later terug te komen met een last tot binnentreden. Uit onderzoek in de woning bleek dat er in twee slaapkamers hennepkwekerijen waren ingericht. In totaal werden 160 planten en professionele apparatuur in beslag genomen.

De 24-jarige Utrechter werd aangehouden en ingesloten op het bureau. De verdachte verklaarde aan de politie de 160 planten voor eigen gebruik te hebben.

Autokraker ligt naast auto

UTRECHT De politie kreeg dinsdagmiddag een melding dat er iemand gewond op de Voorstraat lag. Omstreeks vijf uur trof de politie een 24-jarige man uit Utrecht liggend aan naast een geparkeerd voertuig. De man had lichte verwondingen waarvoor een ambulance werd gebeld.

Inmiddels kwam de melder ook ter plaatse en verklaarde dat hij gezien had hoe de verdachte in een bestelbusje was gekropen en bezig was de autoradio te demonteren. Hierop waarschuwde hij de eigenaar van het busje die de verdachte in zijn busje aantrof. Door met een schroevendraaier te dreigen wist de 24-jarige Utrechter weg te komen.

Na een korte achtervolging werd de verdachte met hulp van een andere getuige gevloerd. Tijdens deze actie liep hij licht letsel op aan zijn handen en gezicht en bleef liggen in afwachting van de politie.

Gewapende overval

UTRECHT Bij het GWK in de Stationshal vond dinsdagavond een gewapende overval plaats. Omstreeks half negen kwam een tot nu toe onbekende man het kantoor binnenlopen. Vrijwel direct eiste de overvaller onder bedreiging van een vuurwapen geld van de medewerkster.

Nadat de overvaller het kantoor had verlaten, werd door getuigen gezien dat hij richting spoor 14 rende. In samenwerking met de Spoorwegpolitie werd een onderzoek ingesteld. Op dat moment vertrok een trein vanaf spoor 14 in de richting van Lunetten. De Spoorwegpolitie heeft de trein ter hoogte van Lunetten laten stoppen en samen met de politie doorzocht. In de trein werd de verdachte niet aangetroffen.

Bij de Stationshal zagen agenten een man die redelijk voldeed aan het opgegeven signalement hardlopend de trap afkomen. De man stapte in een voertuig en wilde wegrijden. De politie vertrouwde het niet en hield de man en twee inzittenden aan. Uiteindelijk bleek dat de 27-jarige inwoner uit Veenendaal niets met de overval te maken had. Na excuus van de politie aanvaard te hebben werden zij in vrijheid gesteld.

De politie is op zoek naar getuigen van deze gewapende overval. Het signalement van de verdachte luidt: man, licht getint uiterlijk, ongeveer 1.80 meter lang en een stoppelbaard. Hij droeg een donker blauwe jas, zwarte trainingsbroek met witte strepen en een donkere rugzak. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Vernieling clubgebouw

UTRECHT Dinsdagavond ging de politie naar een inbraak bij een clubgebouw aan de Isotopenweg. Ter plaatse bleek dat de inbreker(s) een totale ravage in het clubgebouw hadden aangericht.

Al het meubilair was kapotgeslagen. Ook nagenoeg alle ruiten moesten het ontgelden. Op diverse plaatsen hadden de verdachte(n) getracht brand te stichten. De politie is een onderzoek gestart naar de daders van deze vernielingen.

Straatroof
UTRECHT Een 32-jarige man uit Nieuwegein fietste dinsdagavond over de Jutfaseweg. Omstreeks half elf werd hij ingehaald door een scooter met twee mannen erop. Een paar minuten later reed de scooter wederom achter de man. Voor hij er erg in had werd zijn aktekoffer van de bagagedrager gegrist en gingen de daders er vandoor.

Door de snelheid waarmee de daders optraden zag het slachtoffer geen kans meer een goed signalement van de daders op te nemen. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Actie `Snelweg`
UTRECHT Tijdens een bromfietscontrole werd dinsdagavond een 18-jarige man uit Utrecht aangehouden. De man werd omstreeks zeven uur gesommeerd te stoppen. Hieraan gaf hij geen gevolg waardoor een achtervolging ontstond. Door de enorme snelheid en de levensgevaarlijke capriolen die hij uithaalde duurde het enige tijd voordat de politie de man kon klemrijden en aanhouden.

De man reed kris kras door de wijk Kanaleneiland en veroorzaakte op zijn vlucht twee aanrijdingen waarbij hij met zijn bromfiets tegen twee auto`s aanreed. Uiteindelijk zag de politie kans de man op het 24 oktoberplein aan te houden. Uit onderzoek bleek dat de bromfiets van diefstal afkomstig was. Hij werd ingesloten voor nader verhoor.