Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 09.45 uur
Alcoholcontrole

RIJN & VENEN In het kader van het project Doe nuchter, rij alcoholvrij hield de politie dinsdagavond een alcoholcontrole. De controle werd tussen acht en negen uur gehouden op de Amsterdamsestraatweg in Abcoude. 37 Passanten moesten blazen, geen van allen had te veel op.

Tijdens een alcoholcontrole op de kruising Dorpsstraat-Joncheerelaan in Harmelen deden 74 bestuurders de blaastest. Geen van hen had te veel gedronken.

Twee van de 76 in de nachtelijke uren van dinsdag op woensdag op alcohol gecontroleerde bestuurders hadden te veel gedronken. De controle werd op verschillende plaatsen in het politiedistrict Rijn & Venen gehouden.
Op de oprit Breukelerbrug oost in Breukelen hielden agenten woensdagmorgen rond kwart voor één een 45-jarige automobilist uit Breukelen aan. De man bleek met 1,1 promille alcohol op achter het stuur te zitten. Hij kreeg een boete van 900 gulden en een rijverbod van vier uur.
Een 60-jarige automobilist uit Est werd op de Blindeweg in Montfoort gecontroleerd op alcoholgebruik. De man verklaarde jenever te hebben gedronken wegens kiespijn. In plaats van spoelen slikte hij de drank door. De man blies 1,25 promille, goed voor een boete van 900 gulden en een rijverbod van vijf uur.

Woerdenaar verdacht van twee overvallen

WOERDEN Een 26-jarige man uit Woerden, verdacht van de gewapende overval op het tankstation aan de Hollandbaan in Woerden op woensdag 21 februari, wordt door politie en justitie ook verdacht van het plegen van de gewapende overval op de zonnebankstudio aan de Boerendijk in Woerden op woensdag 14 februari jongstleden. Zowel bij de overval op het tankstation en de zonnebankstudio is gedreigd en geschoten met een pistool. Niemand raakte daarbij gewond.

De politie wist uit het ingestelde onderzoek al snel de identiteit vast te stellen van de overvaller op het tankstation en kon de 26-jarige Woerdenaar nog diezelfde avond aanhouden. Bij onderzoek in de woning werd wel een behoorlijk aantal alarmpatronen aangetroffen maar geen wapen. Uit het rechercheonderzoek bleek dat de man ook in aanmerking zou kunnen komen voor de overval op de zonnebankstudio. Enkele uren voor de overval was er namelijk een man in de studio geweest en daarbij was zijn gedrag en manier van vragen stellen erg opgevallen. Bij een later gehouden fotoconfrontatie op het bureau werd de Woerdenaar herkend als de overvaller op de zonnebankstudio.

Bij de overval op het tankstation had de man een tas buitgemaakt die enkele dagen later op Waaloord werd aangetroffen met daarin een alarmpistool met munitie, soortgelijk als de munitie die inbeslaggenomen was. De 26-jarige Woerdenaar ontkende elke betrokkenheid bij de overvallen. De man werd op 23 februari voorgeleid bij de officier van justitie en zit op last van de rechter-commissaris nog steeds vast.
Zie ook de persberichten van 22 en 14 februari 2001.

Snelheidscontroles

MONTFOORT De politie hield dinsdagmiddag tussen kwart over twaalf en kwart over één een snelheidscontrole Reinaldaweg. 22 Van de 640 gecontroleerde voertuigen reed harder dan de toegestane 80 km/u. De snelste reed 102 km/u.
Op de Willeskop reden 16 van de 618 gecontroleerde voertuigen harder dan de toegestane 80 km/u. De snelste reed hier 109 km/u.

Aanrijding achteruit
MAARSSEN Tijdens het achteruit rijden op de Huis ten Boschstraat reed een 44-jarige automobiliste dinsdagmiddag tegen half vier tegen een 86-jarige vrouw aan, die daardoor ten val kwam. De automobilist wilde op de Huis ten Boschstraat links afslaan. Vanuit de Thorbeckelaan kwam echter een bus die de Huis ten Boschstraat in wilde rijden. Om de bus meer ruimte te geven reed de automobiliste achteruit op het moment dat de 86-jarige vrouw met de fiets aan de hand achter de auto overstak. De automobiliste zag de overstekende vrouw niet en reed haar aan. De 86-jarige vrouw klaagde over last van haar rechterarm en pijn in haar nek.

Verkeerscontrole

NIEUWERSLUIS Dinsdagmorgen 6 maart tussen acht uur en half tien heeft de politie het rijden in een gesloten verklaring op de Kanaaldijk west gecontroleerd. Er werden zes bestuurders bekeurd voor het rijden in de gesloten verklaring. Eén automobilist werd bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.