Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.45 uur
Inbraak in school en aanhouding daders

MAARSBERGEN Woensdagmorgen rond half drie hebben meerdere personen ingebroken bij een school aan de Valkenheide. De gewaarschuwde sleutelhouder zag twee onbekenden rond de school die er vervolgens in een auto vandoor gingen. Een tweede medewerker van de school, tevens vrijwilliger bij de politie, zette de achtervolging in met zijn eigen auto. De verdachten reden richting Zeist.

Daar kon enkele uren later een 20-jarige Zeistenaar worden aangehouden als verdachte van de inbraak. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Veenendaal waar hij is ingesloten voor nader verhoor.

Uit de school werd niets weggenomen. De politie zet het onderzoek naar de andere dader(s) voort.

Verkeerscontroles

VEENENDAAL Op de Wiekslag heeft de politie dinsdagmorgen een gordel en bromfietscontrole gehouden. Hierbij werden 37 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en drie bekeuringen voor het overschrijden van de constructiesnelheid van bromfietsen. Verder werden twee bromfietsers bekeurd voor het ongeoorloofd gebruik maken van het fietspad.

Op het Plein in Doorn werd een controle gehouden in de blauwe zone. Er werd een bekeuring uitgeschreven voor het niet gebruiken van de parkeerschijf. Verder werden diverse parkeerders aangesproken op hun gedrag.

Op de Rijskstraatweg in Leersum werd dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden zes bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, twee bekeuringen voor het overschrijden van de constructiesnelheid van bromfietsen en twee automobilisten kregen een waarschuwing omdat zij hun aanhangwagens te zwaar beladen hadden.

In Rhenen werden bij diverse snelheidscontroles op onder meer de Lijnweg, Grebbeweg en de Friesesteeg in totaal 32 bekeuringen uitgeschreven.

Op de Veenendaalsestraatweg is dinsdagmiddag gecontroleerd op snelheid met de lasergun. In totaal kregen dertien overtreders een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/u waar 80 km/u maximaal is toegestaan.

Alle overtreders krijgen hun bekeuring binnenkort thuisgestuurd.