PERSBERICHT

Van: Sponsorbank, Leiden.

Datum: 7 maart 2001

Lokale sportclubs steeds interessanter voor landelijke adverteerders

SportAffinity is een nieuw Internetproject dat lokale sportclubs en landelijke adverteerders sinds dit voorjaar in staat stelt om snel en efficiënt zaken met elkaar te doen. Sportclubs kunnen via SportAffinity een nieuwe, structurele bron van inkomsten aanboren. Adverteerders bereiken met relatief weinig moeite en een laag budget, een steeds groter deel van de ruim 4 miljoen leden van sportclubs.

Bedrijven met een affinityprogramma verzamelen zich op www.sportaffinity.com. Deze bedrijven zetten sportclubs in bij de werving van nieuwe klanten. Sportclubs die met succes werven ontvangen een contractueel vastgelegde vergoeding. Door de communicatiemogelijkheden van Internet en door de hechte band tussen club en achterban, wordt affinitymarketing voor sportclubs én adverteerders steeds interessanter.

Doelgroep voor SportAffinity zijn de nu ruim 7500 sportclubs met een eigen Internetsite (van in totaal 30.000 sportclubs in Nederland). Bestuursleden melden hun sportclub op de SportAffinity-site gratis aan en de club wijst de achterban vervolgens de weg naar SportAffinity via een banner op de clubsite. Daarnaast wordt voor de werving, net als vroeger, het clubblad en mond-tot-mondreclame ingezet.

Leden en supporters kunnen bij hun bezoek aan SportAffinity direct on-line reageren op één of meerdere van de aanbiedingen. SportAffinity start met twee aanbieders: internationaal telecombedrijf RSL COM en de Nederlandse Sponsor Loterij. Een voorbeeld: als 100 leden/ supporters van een club dit jaar goedkoper gaan bellen via RSL COM en zij gaan ook meespelen in de Sponsor Loterij, dan verdient de club fl. 8.000,-.

Het SportAffinity-project is een initiatief van sportmarketingbureau Sponsorbank uit Leiden. Het bureau verzamelt als intermediair de relevante gegevens van de aangemelde clubs en distribueert deze naar de deelnemende bedrijven die vervolgens zelf de overeenkomsten met de clubs sluiten. Verder verzorgt Sponsorbank o.a. de PR en ondersteunt het bureau de clubs met tips voor de werving van nieuwe leden.

Meer informatie:

mr Nanno Benninga, 071-5661116/ 06-21574216

www.sponsorbank.nl

www.sportaffinity.com