P E R S B E R I C H T

Distributiekanaal aanzienlijk uitgebreid

Energis sluit contract met TMN voor levering telecomdiensten

Rotterdam, 7 maart 2001 - Telecom- en internetdienstverlener Energis N.V. heeft een overeenkomst gesloten met Telecommunications Management Netherlands (TMN) voor het leveren van telecomdiensten. TMN is via een uitgebreid resellerkanaal actief op het gebied van internetverkeer, vaste en mobiele telefonie.

Dankzij de infrastructuur van Energis kan TMN aan haar klanten zakelijke spraakdiensten (ISDN30) leveren tegen concurrerende tarieven en met een gegarandeerd hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid. Energis garandeert de beschikbaarheid dankzij continue bewaking vanuit het eigen Network Management Center.

Een ISDN30-lijn biedt naast betrouwbaarheid en beschikbaarheid ook snelheid, gespecificeerde facturen en overzichtelijke managementinformatie via uitgebreide, online rapportages van het belverkeer. Service Level Agreements leggen de kwaliteit en het niveau van de onderhoudsdiensten vast. TMN krijgt de vrijheid om het product ISDN30 onder een eigen naam in de markt te zetten en wordt zelf verantwoordelijk voor de facturering, klantenservice, klantenrapportages en de gehele marketing en verkoop van ISDN30.

TMN en Energis hebben reeds ISDN30-bundels geleverd voor de monumentale Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Deze fabriek wordt omgebouwd tot Office Center, waar organisaties losse units kunnen huren die voorzien zijn van alle faciliteiten zoals telefooncentrales en die een werkplek biedt aan omstreeks 3.500 mensen. Daarnaast hebben Energis en TMN een ISDN30-bundel geleverd aan het Intergemeentelijk Samenwerkingsorgaan Waterland (ISW), onderdeel van de gemeente Purmerend.

Breed distributiekanaal
TMN richt zich voornamelijk op het midden- en kleinbedrijf en is een zelfstandige businessunit van Crane Telecommunications Netherlands bv. Crane levert via een breed distributiekanaal de telecommunicatie-apparatuur. De uiteindelijke klantcontacten bij het leveren van de apparatuur en telecomdiensten liggen in handen van de Crane- resellers.

Hoogwaardig indirect dealerkanaal
TMN vormt voor Energis een belangrijke entree naar een hoogwaardig indirect dealerkanaal. Andy Irvine, managing director van Energis N.V.: "TMN beschikt in de top van het Nederlandse MKB over een grote groep klanten die een logische aanvulling vormen op onze doelgroep, de grootzakelijke markt. Die doelgroepen hebben behoefte aan een leverancier die alle telecomdiensten en
-producten kan leveren. Door onze samenwerking wordt dat vereenvoudigd."
Crane verkoopt via een breed resellerkanaal aan haar klanten reeds telefooncentrales met onder andere messagingsystemen en callcentersystemen. TMN voegt daar, dankzij de samenwerking met Energis, spraakdiensten via ISDN30-bundels aan toe. Het lopende raamwerkcontract biedt mogelijkheden om nog meer diensten te integreren, zoals indirect access (carrier select), IP Connect en webhosting.

Compleet productportfolio
Remco Bakkeren, directeur van TMN: "We hebben gekozen voor deze samenwerking, omdat Energis een compleet productportfolio biedt, dat voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van onze klanten. Dankzij die kwaliteit kunnen wij ons onderscheiden van concurrenten. Het leveren van betrouwbare verbindingen vinden we belangrijker dan het bieden van de laagste tarieven, maar door de overeenkomst met Energis kunnen we ook met onze tarieven zeer concurrerend zijn. Onze diensten vermarkten we via meer dan vijftig resellers. Naast de kwaliteit van de producten zijn we trouwens ook zeer tevreden over de professionele samenwerking met Energis."

TMN
TMN richt zich voornamelijk op het het midden- en kleinbedrijf en is een zelfstandige businessunit van Crane Telecommunications Netherlands bv. Crane is distributeur van telefooncentrales, rand- en netwerkapparatuur van Avaya communication (voormalig Lucent Technologies).

Energis NV
Energis NV levert telecom- en internet-diensten aan zakelijke gebruikers. Daartoe beschikt het bedrijf over een eigen netwerk voor breedbandige telecommunicatiediensten. Zo maakt ruim 60% van alle Internet Service Providers in Nederland reeds gebruik van de diensten van Energis NV.

Energis is sinds november 1999 actief in Nederland. Het bedrijf is een volle dochter van Energis plc, opgericht in 1993. Energis plc is genoteerd aan de Londense beurs en behoort tot de FTSE top 100.

Energis beschikt over vier datacentra voor haar pan-Europese dienstverlening, twee in Leeds en een in Amsterdam en Frankfurt. Deze datacentra zijn gekoppeld aan het uitgebreide netwerk in Europa. Via Energis Carrier Services worden telecommunicatiediensten aangeboden in 12 Europese landen en in de VS. Tot de Energis Group behoort tevens internet-provider Energis Squared, voorheen Planet Online, die in Engeland twee opeenvolgende jaren is verkozen tot 'Business ISP van het jaar'. Energis investeert voortdurend in de uitbreiding van haar netwerk en innovatieve dienstverlening, zowel in Nederland als in de rest van Europa, met als doel nieuwe zakelijke mogelijkheden voor haar klanten te creëren.

Meer informatie over Energis NV is te vinden op www.energis.nl. Meer informatie over de Energis Group vindt u op www.energis.com

Meer informatie:

Energis N.V.
Lycke Hoogeveen
Tel.: 010-880 3849
Fax: 010-880 3830
Mobiel: 06 - 654 921 746
www.energis.nl
www.energis.com