Senter

09 Feb 2001.

Subsidie voor human resource development-projecten in China

Nederlandse kennisinstellingen en andere organisaties of bedrijven met samenwerkingsprojecten met China op het gebied van human resource development, komen ook dit jaar in aanmerking voor subsidie via de Azië-faciliteit. Tot 20 april kunnen zij projectvoorstellen indienen. Inhoud en procedures van de Azië-faciliteit worden besproken tijdens een speciale informatiebijeenkomst op 7 maart a.s.

De Azië-faciliteit is een regeling van het Ministerie van Buitenlandse Zaken die gezamenlijke activiteiten tussen Nederland en China subsidieert op het gebied van human resource development. Hierbij valt te denken aan wetenschappelijke of technologische samenwerking, kennisoverdracht, trainingen, stages etc. Bij projecten moeten ten minste één Nederlandse onderwijs- of kennisinstelling en één uit China betrokken zijn plus een bedrijf of maatschappelijke instelling uit beide landen (de zogeheten `2x2´-formule).

De Azië-faciliteit wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband van Senter Internationaal en Nuffic.

Informatiebijeenkomst

Op 7 maart 2001 is er om 14.30 uur een informatiebijeenkomst over de Azië-faciliteit voor China. Tijdens deze bijeenkomst, die plaatsvindt bij Senter Internationaal in Den Haag, wordt ingegaan op de procedure voor het indienen van projectideeën. Geïnteresseerde partijen zijn hier van harte welkom.

Meer informatie

Nederlandse partijen met interesse in duurzame samenwerking met China op het gebied van human resource development kunnen voor meer informatie, voor opgave voor de bijeenkomst of voor een inschrijvingspakket terecht bij Senter Internationaal/Nuffic, Bert van Rheenen, telefoon (070) 361 05 42.