Vereniging van Effectenbezitters komt beloften inzake VEB-Bottomline niet na. Ontevreden leden starten actie.

Oosterhout, 6 maart 2001

Diverse leden van de Vereniging van Effectenbezitters, die gebruik maken van de door de VEB en Bank Labouchere geïnitieerde effectenlijn, de VEB-Bottomline, voelen zich in de kou gezet door hun eigen vereniging. Zij komen in actie en overwegen juridische maatregelen tegen de VEB en Bank Labouchere, omdat die hun beloften niet nakomen.

De reden van ontevredenheid is de volgende. In november 1995 kondigde de VEB via een persbericht en diverse mailings op grootse wijze aan, dat zij een doorbraak hadden weten te bewerkstelligen in de effectendienstverlening: de VEB-Bottomline. Via de Bottomline konden leden van de VEB tegen kostprijs beleggen via een Voice Response Systeem. Letterlijk werd aangekondigd:


- Vanaf 1 januari 1996 levenslang aan- en verkopen op alle binnenlandse en een toenemend aantal buitenlandse beurzen tegen KOSTPRIJS.

- Op korte termijn ook beschikbaar via interactieve Teletekst of de Personal Computer

- Meteen op Wall Street handelen. Andere buitenlandse beurzen zullen spoedig volgen.

- Levenslange afkoop van de dividendprovisie en het bewaarloon.
Nu, meer dan 5 jaar later, zijn de beloften om op korte termijn te kunnen beschikken over de mogelijkheid per PC te handelen, alsmede op buitenlandse beurzen, niet geregeld. Dat is geen kwestie van onmogelijk, maar van onwil. Immers Bank Labouchere kent inmiddels via hun systeem Alex precies wat zij de VEB-Bottomline beloofden.

Initiatiefnemer Alex de Kock is zeer verbolgen: Ik roep alle leden van de VEB, die werken via het VEB-Bottomline-systeem op om gezamenlijk aktie te ondernemen en zich te melden. Dat kan via de internet-site www.bottomclaim.nl. Het is een grof schandaal, dat je als lid van een vereniging, die op moet komen voor jouw belangen, zo wordt behandeld. De VEB heeft terecht kritiek op de vele zaken, die zij aan de orde brengen. Maar ze heeft wel boter op het hoofd. Het prospectus van elk bedrijf wordt minutieus onder de loep genomen, maar eigen beloften lapt men aan de laars. Men doet er gewoon het zwijgen toe.

Al enige jaren is er een stop voor leden van de VEB om via de Bottomline te beleggen. Als reden wordt opgegeven, dat meer leden de kwaliteit van de dienstverlening in gevaar zou brengen. Desondanks doet de VEB op haar site nog steeds of het mogelijk is via de Bottomline te beleggen. Helemaal grof wordt het door Bank Labouchere gemaakt, die op de site van de VEB-Bottomline hun Alex -systeem aanprijst.

Voor informatie: Alex de Kock,www.bottomclaim.nl of telefoon: 0653-294758