Ring!Rosa Products NV

RING! SLUIT CONTRACT MET TELECOM OPERATOR VOOR LEVERING VOICE PORTAL

AMSTERDAM RING!Rosa Products N.V. (RING!) gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van internet-enabled communicatieoplossingen voor ondernemingen en telecom operators (telco's) heeft een contract gesloten voor de levering van een spraakgestuurde informatiedienst (Voice Portal) voor het Oostenrijkse openbare telefonienet. In de eerste fase bedraagt de ordergrootte ca. EUR 1 miljoen. Het project zal de komende maanden worden opgeleverd.

De Voice Portal betreft een oplossing op basis van het RING!iMPACT client server platform, waarbij geavanceerde spraakherkenningtechnieken gebruikt worden. Deze spraakherkenningtechniek komt van derden. De kracht van het platform schuilt in de open, flexibele en schaalbare architectuur. Met deze technieken kunnen bellers op een natuurlijke wijze toegang krijgen tot informatie en diensten. De afnemer zal de Voice Portal inzetten als basis voor nieuwe publieke, spraakgestuurde informatieservices. Naar verwachting zullen nog dit jaar vervolgorders worden gegenereerd in de vorm van uitbreidingen, support en andere diensten. Vanwege concurrentieoverwegingen zal de afnemer details van het systeem pas in een later stadium vrijgeven.

Herman Hovestad, CEO van RING!: "Dat onze Voice Portal oplossing zo enthousiast wordt ontvangen bij een belangrijke gevestigde telecom operator geeft aan dat onze strategie gericht op telecom operators en internet service providers juist is".

Voor nadere informatie: Jonneke van Staveren
Public & Investor Relations Tel.: 020 60 60 861 m_staveren@ringrosa.com