Retailer Target baseert bedrijfsbrede CRM-omgeving op Compaq NonStop Himalaya-platform

Zero Latency Enterprise (ZLE)-architectuur maakt real-time overzicht van bedrijfsprocessen en klantenservice mogelijk

Gouda, 7 maart 2001 - Target Corporation, het op een na grootste Amerikaanse retailbedrijf, heeft de Zero Latency Enterprise (ZLE)-architectuur van Compaq gekozen voor het herdefiniëren van haar customer relationship management (CRM)-model. Deze op Compaq servers gebaseerde architectuur moet een fundament leggen voor het ontwikkelen van nieuwe diensten voor de diverse winkelformules van Target. Het gaat hier om een miljoenenproject dat volgens marktanalist Gartner een voorbeeld is van hoe bedrijven zich in nabije toekomst moeten structureren om succesvol te zijn.

De implementatie van ZLE zal Target in staat stellen om haar interactie met de klant bedrijfsbreed te optimaliseren. Verder moet real-time toegang tot informatie ervoor zorgen dat klantinformatie maximaal wordt benut. Deze technologie schept voor Target mogelijkheden om geünificeerde CRM-diensten ter beschikking te stellen aan haar diverse winkelformules, waarbij alle contactmomenten centraal worden verzameld of de klant nu in de traditionele winkel of online winkelt.

"Compaq is al sinds meer dan twintig jaar een grote technologiepartner van Target," aldus Paul Singer, CIO van Target Corporation. "ZLE wekte onze interesse, omdat deze architectuur een 'mixed workload' kan ondersteunen, die bestaat uit zowel real-time transacties als real-time gegevensanalyses door middel van queries. Deze technologie stelt ons in staat om onze initiatieven ter ondersteuning van de winkelformules in zeer korte tijd marktrijp te maken, waardoor wij beter kunnen concurreren. Immers, marketing managers krijgen directe terugkoppeling van het resultaat van hun acties."

"Ons werk met Target is een prachtig voorbeeld van hoe Compaq haar klanten kan helpen met het bouwen en ondersteunen van real-time bedrijfsprocessen," aldus Howard Elias, senior vice president van Compaq en general manager van de Business Critical Server Group. "Het is een dankbare taak om samen met Target een real-time CRM-omgeving te bouwen, en te zien dat daar een significant concurrentievoordeel uit ontstaat. Compaq is op dit moment het enige IT-bedrijf dat een dergelijke architectuur bedrijfsbreed operationeel heeft."

Real-time bedrijfsprocessen
ZLE is een transactiegeoriënteerde oplossing die een geïntegreerd overzicht biedt over alle bedrijfsprocessen en klanttransacties op het moment dat ze - waar dan ook binnen de organisatie - plaatsvinden. In een dergelijke 'zero latency'-omgeving, wordt de interne informatiestroom zodanig versneld, dat transacties binnen een bedrijf onmiddellijk bekend zijn, zodat er in real-time op gereageerd kan worden. Gartner, de uitvinder van het zero-latency-concept, heeft voorspeld dat vrijwel alle bedrijven enige vorm van ZLE-infrastructuur moeten toepassen om succesvol te zijn. Compaq bouwt vandaag de dag ZLE-oplossingen gericht op zeer competitieve marktsectoren zoals telecommunicatie, finance en retail. In deze sectoren is onmiddellijk inzicht in het handelen van de klant en in alle bedrijfsprocessen een sterk voordeel.

In de retail-sector zijn talloze bedrijven bezig met het implementeren van geavanceerde CRM-oplossingen, die steeds vaker real-time eigenschappen hebben. Gene Alvarez, Program Director van onderzoeksbureau META: "In de loop van 2002 zullen alleen die bricks-and-clicks e-tailers succesvol zijn, die hun bedrijfsprocessen, infrastructuur en CRM-technologie zodanig hebben verweven, dat zij operaties, uitlevering, transacties en klantenservice over alle kanalen tegelijkertijd kunnen ondersteunen. Verder denken wij dat de organisaties die voor dergelijke multi-channel e-tailing-oplossingen kiezen, hun investeringen zullen doen in de periode 2001/02."

Over Target
Target Corporation bezit in de Verenigde Staten diverse grootschalige retailformules in alle marktsegmenten, waaronder discount-supermarkten, gemiddeld geprijsde supermarkten en luxe supermarkten. Het bedrijf onderhoudt op dit moment 1.306 winkels in 46 staten. Voor meer informatie zie www.targetcorp.com.

Over Compaq
Compaq Computer Corporation - een Fortune Global 100 company - is een van 's werelds marktleiders op het gebied van Internet-infrastructuren en -toegang. Compaq ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert, al dan niet in samenwerking met haar partners, een breed scala aan end-to-end enterprise oplossingen, waaronder hardware, software, opslagsystemen en diensten. In meer dan 200 landen verkoopt Compaq haar producten en diensten, voornamelijk aan het bedrijfsleven, consumenten, de overheid en onderwijsinstellingen.

Meer informatie over Compaq en haar producten en diensten, alsmede klantenondersteuning, is beschikbaar op http://www.compaq.nl.

COMPAQ AND THE COMPAQ LOGO REGISTERED U.S. PATENT AND TRADEMARK OFFICE. PRODUCT NAMES MENTIONED HEREIN MAY BE TRADEMARKS AND/OR REGISTERED TRADEMARKS OF THEIR RESPECTIVE COMPANIES. THIS FINANCIAL DISCUSSION CONTAINS FORWARD-LOOKING STATEMENTS BASED ON CURRENT EXPECTATIONS THAT INVOLVE A NUMBER OF RISKS AND UNCERTAINTIES. THE POTENTIAL RISKS AND UNCERTAINTIES THAT COULD CAUSE ACTUAL RESULTS TO DIFFER MATERIALLY INCLUDE: DELAYS IN THE IMPLEMENTATION OF CHANGES IN DELIVERY MODELS, COMPONENT SHORTAGES, INCREASED COMPETITIVE ENVIRONMENT AND PRICING PRESSURES, DELAYS IN PRODUCT ROLLOUT SCHEDULES, SLOW ACCEPTANCE FOR NEW FORM FACTORS, CHANGES IN PRODUCT, CUSTOMER AND GEOGRAPHIC SALES MIX, EMPLOYEE RETENTION, THE FINANCIAL CONDITION OF RESELLERS, DELAYS IN NEW SYSTEMS IMPLEMENTATION, OPERATIONAL INEFFICIENCIES RELATED TO SALES CYCLES, EQUITY INVESTMENT VOLATILITY, EMERGING MARKET POLITICAL OR ECONOMIC INSTABILITY AND DISRUPTIONS RELATED TO RESTRUCTURING ACTIONS. FURTHER INFORMATION ON THE FACTORS THAT COULD AFFECT COMPAQ'S FINANCIAL RESULTS IS INCLUDED IN COMPAQ'S SECURITIES AND EXCHANGE COMMISSION (SEC) FILINGS, INCLUDING THE LATEST ANNUAL REPORT ON FORM 10-K AND THE LATEST QUARTERLY REPORT ON FORM 10-Q.


- Einde persbericht -

Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.
Jeanette de Wilde, tel. 0182 - 565807, e-mail: Jeanette.dewilde@compaq.com Of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Perlita Fränkel, tel. 023 - 5628208, e-mail: perlitaf@monogram.nl