Consumentenbond

Consumentenbond: Wastora moet terugbetalen
Witgoedverkoper Wastora moet consumenten die tien jaar geleden meededen met de Geld-terugactie gewoon uitbetalen. Wastora zegt zijn klanten niet te kunnen terugbetalen, omdat het bedrijf van de fiscus geen btw heeft ontvangen. Klanten van het witgoedbedrijf hebben hier echter niets mee te maken en moeten hun geld gewoon terugkrijgen.

Wastora heeft toegezegd op 6 maart te besluiten of klanten inderdaad hun geld terugkrijgen. Tot nu toe is er echter nog geen besluit genomen. Als blijkt dat Wastora toch niet uitbetaalt, zal de Consumentenbond actie ondernemen. Intussen adviseert de Bond klanten die op hun geld zitten te wachten nog een weekje geduld te hebben.

Daarnaast zijn nog drie specifieke gevallen die belangrijk zijn om te weten:

mensen op wiens naam het certificaat stond, inmiddels zijn overleden en waarvan de erfgenaam nu aanspraak wil maken op geldteruggave. Wastora zegt dat dat niet kan, maar volgens het erfrecht hebben deze mensen wel degelijk recht op teruggave;

mensen die in de tussentijd zijn verhuisd en dat ook hebben gemeld aan Wastora, hebben vaak geen brief gekregen waarin staat waar ze zich moeten melden om certificaat in te leveren. Moet wel, ook zij hebben gewoon recht op uitbetaling;

als op datum aankoop het certificaat op naam van de minderjarige zoon/dochter stond, ontstaan nu problemen bij uitbetaling. Dit is onterecht, dient ook gewoon te worden uitbetaald.