Foster Parents Nederland

Bezoekadres

Van Boshuizenstraat 12

1083 BA Amsterdam

CBF-Keur



Bestuurs- en directiewijziging Foster Parents Plan Nederland

Persbericht

AMSTERDAM, 7 maart 2001 -- Hersteld van een ingrijpende, ernstige ziekte, heeft Hein Kolk de beslissing genomen terug te treden als algemeen directeur van Foster Parents Plan Nederland. Bestuurslid James Leyer zal tijdelijk als gedelegeerd bestuurder optreden. Tom Voûte volgt Frans van Loon op als voorzitter bestuur Foster Parents Plan Nederland.

In de 25 jaar waarin Hein Kolk algemeen directeur is geweest, heeft hij onze organisatie een duidelijk gezicht gegeven. Hij heeft met ongeëvenaarde energie en visie het doel van Foster Parents Plan nagestreefd, en daarmee vele honderdduizenden kinderen en hun omgeving zicht gegeven op een betere toekomst. Het bestuur heeft Hein Kolk verzocht aan te blijven als adviseur van het bestuur. Foster Parents Plan Nederland gaat nu op zoek naar een nieuw algemeen directeur.

De voorzitter van Foster Parents Plan Nederland, Frans van Loon, is na 19 jaar nationaal en internationaal bestuurder te zijn geweest, afgetreden. Frans van Loon blijft lid van het Nederlandse bestuur. Hij wordt opgevolgd door bestuurslid Tom Voûte. De reden voor deze wisseling is dat Tom Voûte meer tijd kan besteden aan het formuleren en uitvoeren van vernieuwingen binnen Foster Parents Plan Nederland. Verder zijn recentelijk tot het bestuur toegetreden: Jenny Elissen, Jan Willem Gunning, Peter Mensing en Rob Polet.

Het Bestuur van Foster Parents Plan Nederland is sinds 5 maart 2001 als volgt samengesteld:

* Prof. dr. Tom Voûte, voorzitter

* Drs. Saskia Stuiveling, vice-voorzitter
* Mr. Hans van der Made, penningmeester

* Dr. Ir. Toon Edelman

* Jenny Elissen

* Prof. dr. Jan Willem Gunning

* Mr. Aart Heering

* Drs. James Leyer

* Drs. Frans van Loon

* Drs. Peter Mensing

* Rob Polet

last updated: 07/03/01