Horses of the Dutch



Activiteiten Rabobank Talentenplan opgeschort!
De Rabobank heeft besloten alle centrale activiteiten in het kader van haar Talentenplan in de paardensport tot nader inzien op te schorten. Aanleiding daarvoor is het besluit van het ministerie van Landbouw om met onmiddellijke ingang in beginsel o.a. de organisatie van paardenevenementen te verbieden. Dit in verband met het gevaar voor mond- en klauwzeer.

Weliswaar zijn er op dit besluit uitzonderingsbepalingen, maar de Rabobank heeft besloten daarop geen beroep te doen. De bank heeft daarvoor twee redenen. Ten eerste wil zij het dringende advies van het ministerie volgen en voor de agrarische wereld iedere risico uitsluiten.
En als er al toestemming zou worden verkregen om activiteiten in het kader van het talentenplan te organiseren, dan zou dit zeker betekenen dat niet alle deelnemers daaraan mee zouden kunnen doen. De Rabobank is van mening dat het niet zo mag zijn dat sommige deelnemers de dupe worden van de thans ontstane situatie. Daarom is besloten alle centrale activiteiten op te schorten. Dat wil zeggen dat de selectiedagen van morgen en overmorgen in Exloo niet doorgaan.
Ook de clinic van 14 maart door Anky van Grunsven en Piet Raijmakers gaat niet door. Wat de consequenties zijn voor de geplande afsluitende Talentenshow van 18 april, is op dit moment nog niet bekend. In de loop van volgende week zal de bank nadere besluiten nemen over nieuwe data voor de evenementen.

7 maart 2001

Voor nadere informatie kunt u bellen met
Frank van der Meijden, communicatiemanager Rabobank 06 - 53350388


©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer