Grontmij

Grontmij NV



[ImagePERSBERICHT

Datum: 07-03-2001

Nieuw type kunstgrasveld maakt voetbal op kunstgras haalbaar

Grontmij als eerste gecertificeerd door NOC/NSF

Grontmij heeft een nieuw type kunstgrasveld ontwikkeld, waardoor het spelen van voetbal op kunstgras aantrekkelijker wordt. Een speciale hoogpolige mat wordt ingestrooid met zand en rubber en aangelegd op een flexibele ondergrond met voldoende verend en dempend vermogen. Blessures door permanente belasting van gewrichten en spieren ten gevolge van een te starre ondergrond behoren daarmee tot het verleden. Sporters hebben minder kans op brandwonden, omdat het hoogpolig garen voldoende warmte absorbeert tijdens val of sliding. De KNVB heeft inmiddels de constructie goedgekeurd voor toepassing op terreinen die worden bespeeld voor "niet prestatief" voetbal. In de praktijk betekent dit tot en met de vierde klasse. Ruim 80% van de 10.000 velden die Nederland rijk is, kan in de toekomst onder alle weersomstandigheden bespeelbaar zijn.

Indien de FIFA besluit ook het profvoetbal op kunstgras toe te laten, is de ontwikkelde constructie direct geschikt voor toepassing in stadions. NOC/NSF heeft de GM-FLOOR gecertificeerd.

De introductie van de GM-FLOOR betekent een doorbraak. Tot op heden voldeed de opbouw van kunstgrasvelden voor voetbal niet aan de strenge eisen ten aanzien van letselschade en dempend vermogen.

Anders dan bij hockey is bij voetbal het veldcontact en daarmee de blessuregevoeligheid vele malen groter. Door de constructie te voorzien van

De Bilt, 7 maart 2001

Reacties kunt u sturen naar Joost Maas