Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Prijsuitreiking Jaarfinale Verkeersdrempels

Aanstaande woensdag 7 maart om 16.30 uur reikt de wethouder van verkeer Bruno Bruins in de Archipelschool de prijzen uit van de Jaarfinale Verkeersdrempels. Van de 21 genomineerde projecten die vermeld stonden in de Stadskrant zijn naar aanleiding van de honderden reacties 7 winnaars benoemd. De bewoners van Den Haag hebben hiermee f 200.000,- verdeeld voor aanleg van verkeersdrempels. Bij de prijsuitreiking zal de wethouder zelf in de Atjehstraat - één van de winnende straten - de laatste stenen van de eerste Jaarfinale-verkeersdrempel aanbrengen.

Verkeersveiligheid

Omdat het budget niet toereikend is om alle verkeersdrempel-plannen op korte termijn uit te voeren is verleden jaar voor het eerst de Jaarfinale Verkeersdrempels gehouden. Uitgangspunt is om sneller in te kunnen spelen op de wensen van de bewoners. De grote waardering hiervoor heeft wethouder Bruins aangespoord ermee door te gaan en het budget ten opzichte van vorige jaar te verdubbelen tot f 200.000,-. Zo worden op beperkte schaal in buurten waar (voorlopig) nog geen 30 kilometerzones zijn ingevoerd de snelheidsproblemen aangepakt en de verkeersveiligheid bevorderd.

7 Winnaars

In de Stadskrant heeft de gemeente de Haagse bewoners opgeroepen om hun voorkeur uit te spreken over de genomineerde projecten. Daarmee is een dialoog ontstaan tussen de bewoners en de gemeente over de verkeersdrempel-wensen.

De keuze voor het honoreren van een wens hangt af van de mate van ondersteuning door andere bewoners. Op basis hiervan zijn 7 winnaars geselecteerd: Regentesselaan, Atjehstraat, C. Houtmanstraat, Stuyvesantstraat, Usselinxstraat, Balistraat en Catharina van Renesstraat.

In totaal zullen hierdoor 24 drempels worden aangelegd. Kenmerkend is dat hierbij zich drie scholen bevinden: Archipelschool (Atjehstraat), Lagere School De Klimop (Regentesselaan) en de school aan de C. Houtmanstraat.

5 maart 2001

last update: 5 maart 2001 ;pag.: 6252; auteur: 77 5 maart 2001 - pag. 6252 - 77