Via Golfbreker Radio 97.8

Observant nieuw radioprogramma
over Amersfoort en haar bewoners

AMERSFOORT - Op 7 maart aanstaande start Golfbreker Radio 97.8 met een nieuw programma 'Observant' over Amersfoort en haar bewoners. Het wordt een beschouwend, informatief programma dat iedere woensdagmiddag van 12 tot 14 uur wordt uitgezonden vanuit 'De Observant'.

Bij Golfbreker Radio is voor het programma 'Observant' een speciale redactie gevormd die de afgelopen maanden druk in de weer is geweest om het programma in al zijn facetten op de rails te krijgen. Het programma wordt zeker veelzijdig. Iedere week zal een 'hoofdonderwerp' worden uitgediept. Zo komen de eerste maanden onder meer '450 jaar Burgerweeshuis', het Vrijwilligersjaar, Ziekenhuis Eemland, de komst van de euro en verleden heden en toekomst van de industrie in Amersfoort aan bod. Daarnaast zijn er vaste items, zoals een overzicht met activiteiten in de wijken, een kunst- en cultuuragenda en een column.
Een bijzonder onderdeel is 'de stem van Amersfoort'. Daarin kunnen amersfoorters hun zegje doen over een onderwerp dat hen na aan het hart ligt.

OBSERVANT
In het programma wordt gekeken naar Amersfoort en haar inwoners. Vanwege dit beschouwende karakter is gekozen voor 'Observant' als naam van het programma. Ook om een andere reden is de naam toepasselijk. Het programma wordt rechtstreeks uitgezonden vanuit gebouw "De Observant" aan het Stadhuisplein 7 in Amersfoort.

Groot voordeel van het uitzenden vanuit "De Observant" is dat belangstellenden makkelijk binnen kunnen lopen om te luisteren, en eventueel zelfs in 'de stem van amersfoort' hun zegje te doen voor de microfoon.

Hoewel de eerste uitzending nog moet plaatsvinden, lopen wijkverenigingen, culturele instellingen, gemeente en bedrijfsleven al behoorlijk warm voor het nieuwe programma. Van Zwol Wijntjes (accountants en belastingadviseurs), Wijnkoperij Henri Bloem en Vlaams eethuis 't Madammeke hebben inmiddels als sponsor hun naam aan het programma verbonden.

Het programma Observant gaat op 7 maart van 12 tot 14 uur van start, rechtstreeks vanuit gebouw "De Observant", Stadhuisplein 7 in Amersfoort. Het programma is voortaan iedere woensdagmiddag te beluisteren via Golfbreker Radio 97,8 in Amersfoort, Leusden, Soest en Bunschoten via de kabel op 97,8 MHz FM. Zie ook: www.golfbrekerradio.nl.

Reacties en suggesties zijn welkom via de post: Golfbreker Radio 97.8, t.a.v. 'Observant', Postbus 199, 3800 AD Amersfoort, telefax: 033- 4613067 of e-mail: info@golfbrekerradio.nl.

>>einde persbericht

Info voor de redactie

Persbericht datum: 23 febuari 2001
Contactpersoon: John Stribos
Telefoonnummer: 033-2987919 / 0654-625432
E-mail: info@golfbrekerradio.nl of: golfbreker@www.com

IN AMERSFOORT, LEUSDEN, BUNSCHOTEN EN SOEST:
THUIS OP DE KABEL: GOLFBREKER RADIO 97.8