Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 7 maart 2001

PVDA STELT WERKGROEP IN OVER RUIMTELIJKE ORDENING

De Partij van de Arbeid heeft een werkgroep ingesteld die de hoofdlijnen van de PvdA-visie op de ruimtelijke ordening moet uitwerken. De fractie is niet tevreden met het onlangs verschenen eerste deel van de Vijfde nota ruimtelijke ordening. Het Kabinet komt volgens de PvdA te weinig toe aan de essentie van de ruimtelijke ordening: het formuleren van een integrale visie die afzonderlijke ruimtelijke ontwikkelingen en sectoraal beleid in perspectief plaatst en daarbij duidelijke en begrijpelijke keuzen maakt. De nota gaat meer over de ordening van het overleg dan over de inrichting van ons land.

De werkgroep zal zich naast het uitwerken van de PvdA-visie op ruimtelijke ordening onder meer bezighouden met gewenste amenderingen van de nota, het doen van concrete voorstellen voor de tekst van deel drie van de nota en het formuleren van een investeringsprogramma voor de uitvoering van de Vijfde nota.

Het project moet in zes maanden zijn afgerond en gestreefd wordt naar een presentatie van de resultaten tijdens een bijeenkomst van het PvdA-kenniscentrum Ruimte & Milieu in september of oktober 2001. Bram Peper is voorzitter van de werkgroep. Deelnemers zijn voorts onder meer de PvdA-kamerleden Adri Duivesteijn en Staf Depla (resp. eerste en tweede woordvoerder ruimtelijke ordening) en een aantal deskundigen, onder wie stedenbouwkundige Yap Hong Seng, voorzitter van de VROM-raad Peter Noordanus, landschapsarchitect Dirk Sijmons en de Friese PvdA-gedeputeerde Sicco Hellendoorn.

Voor nadere informatie: Adri Duivesteijn 070-318 2760