DATASTREAM INTRODUCEERT iPROCURE IN EUROPA

Nederlandse klanten van Datastream en leveranciers kunnen gebruik maken van wereldwijd supply chain netwerk

ROTTERDAM / GREENVILLE, S.C., 7 maart 2001 - Datastream Systems, Inc. (NASDAQ: DSTM) introduceert iProcure in Europa, het eerste web-gebaseerde digitale supply chain netwerk. Dit netwerk brengt klanten en leveranciers samen voor de geautomatiseerde inkoop van goederen en MRO (Maintenance, Repair en Operations) diensten. Hierdoor wordt het volledige inkoopproces, van de klant tot aan de leverancier, via internet geautomatiseerd. iProcure is toegankelijk vanuit de meest gangbare ERP-programma's en vanuit de Datastream-programma's MP2i en MP5i. Tevens is er een autonome web-versie op de markt.

iProcure koppelt een zeer volledige digitale catalogus met onderdelen en materialen aan speciaal voor bedrijven ontworpen bevoorradingsapplicaties voor het internet. Er is volledige integratie met de interne logistieke besturingssystemen van industriële leveranciers. Bovendien is iProcure verbonden met BizSurplus, de veilingsite van Datastream waar ondernemingen hun voorraadoverschotten kunnen verhandelen.

Dankzij iProcure kan Datastream de volledige automatisering van de inkoop-cyclus garanderen. Goedkeuring, bestelling en ontvangst van goederen verloopt automatisch. De klant vult de bestelbon direct via internet in. Hierdoor kunnen klanten van Datastream onderhoud plannen en hun orders voor onderdelen 'just in time' eenvoudig en veilig via internet doorgeven. Verder kunnen gebruikers hun voorraadniveau zo laag mogelijk houden en zijn de kosten per transactie evenals de administratiekosten lager. Bovendien zorgt iProcure ervoor dat leveringen sneller en betrouwbaarder plaatsvinden. Zo kunnen bedrijven zich volledig concentreren op hun core business.

Datastream heeft iProcure in 1999 in de Verenigde Staten geïntroduceerd. Eind 2000 verrichtten al meer dan driehonderd ondernemingen hun voorraadactiviteiten via iProcure. Momenteel zijn drie miljoen onderdelen beschikbaar die 24 uur per dag kunnen worden besteld. In minder dan drie maanden is de omzet via iProcure in de Verenigde Staten vertienvoudigd.

Over Datastream Systems, Inc.
Datastream Systems, Inc. (NASDAQ: DSTM), opgericht in 1986, helpt meer dan 56.000 klanten in 129 landen bij het maximaliseren van de winstgevendheid van hun bedrijfsmiddelen tijdens de gehele levenscyclus: van aankoop en gebruik tot en met onderhoud en verkoop. Ruim 75 procent van de Fortune 50 en meer dan 60 procent van de Fortune 500 bedrijven gebruiken de producten en diensten van Datastream. Via het Datastream-netwerk biedt het bedrijf geconfigureerde applicaties, diensten en allianties aan haar klanten, opdat zij hun bedrijfsmiddelen intelligent kunnen beheren.

Datastream's aanbod van producten voor het beheer van bedrijfsmiddelen richt zich op de specifieke behoeften van producenten en andere industriële bedrijven om de status van bedrijfsmiddelen effectief te ordenen en te controleren. De iProcure(tm) marktplaats helpt bedrijven om de uitgaven aan MRO (maintenance, repair & operations) te beperken door het geautomatiseerd inkopen van industriële onderdelen en voorraden. Via vooraanstaande industriële allianties levert Datastream diensten voor het automatiseren van de inkoop en beschikbaarheid van bedrijfsmiddelen.

Meer informatie: http://www.datastream.net.

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Datastream Systems B.V., Bob Swart, tel (010) 206 47 70, mailto:bob.swart@dstm.nl of
Sterk Werk Communicatie B.V., Aad Jan Roos, tel (010) 456 78 49, mailto:aadjan.roos@sterkwerk.nl