Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van woensdagmorgen
10:34 woensdag 7 maart 2001

Dirk Neef, 0522 - 274015

Alcohol in het verkeer

EMMER COMPASCUUM. Een oplettende automobilist maakte maandagmiddag een politiepatrouille attent op een slingerende medeweggebruiker. Toen de politie deze auto wilde controleren weigerde de bestuurder te stoppen en werd hij op het Verlengde Scholtenskanaal in Emmer Compascuum klem gereden. Omdat de bestuurder, een 70 jr. man uit Klazienaveen, gedronken had werd hij aangehouden. Op het politiebureau werd via een ademanalyse vastgesteld dat de man een alcoholgehalte had van 1,8 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

COEVORDEN. Een 46 jr. man uit Coevorden is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De politie vorderde dit in omdat de man in de nacht van dinsdag op woensdag op de Gouverneur Hofstedelaan in Coevorden onder invloed een auto bestuurde. Hij werd aangehouden en op het politiebureau werd een ademanalyse uitgevoerd. Het alcoholgehalte van de man bedroeg 1,35 promille.

ZWARTEMEER. In de nacht van dinsdag op woensdag hield de politie op het Darg in Zwartemeer een 23 jr. man uit die plaats aan. Hij had gedronken en bestuurde een auto. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 0,7 promille.


*
Auto gestolen

EMMEN. Een bewoonster van de Laan van het Kinholt in Emmen ontdekte dinsdagmiddag dat haar auto gestolen was. Ze had de witte Toyota Starlet zaterdagmiddag afgesloten geparkeerd op een parkeerplaats in de straat.


*
Jongen valt kinderen lastig

HOOGEVEEN. Een ongeveer 15 à 16 jr. jongen op een mountainbike heeft dinsdag tussen 17.00 en 17.15 uur op de wielerbaan aan de kant van de De Vos van Steenwijklaan in Hoogeveen drie kleine kinderen lastig gevallen. De kinderen, twee meisjes van 7 en 10 en een jongetje van 5, werden door de jongen aangesproken. Hij vroeg of ze zijn plasser wilden zien. Ook deed hij zijn broek naar beneden. Eén van de kinderen rende naar huis en waarschuwde haar moeder. Toen deze op de wielerbaan kwam was de jongen op de fiets al verdwenen. De jongen droeg volgens de kinderen een groene jas en had niet te lang bruin haar.

De politie in Hoogeveen wil graag in contact komen met mensen die dinsdagmiddag mogelijk iets hebben gezien bij de wielerbaan of misschien weten wie de jongen op de fiets is.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe