Politiebericht Flevoland: district Zuid 7-03-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Westerink, 06-537 37 697

Valse aangifte
ALMERE Een 19-jarige vrouw uit Almere heeft een dagvaarding gekregen voor het doen van valse aangifte en poging tot oplichting. De vrouw deed 19 februari aangifte van het feit dat zij in het centrum van Almere Haven beroofd zou zijn van haar mobiele telefoon en een disc-man. Na onderzoek door de politie bleek zij echter valse aangifte gedaan te hebben om de verzekering op te kunnen lichten. De mobiele telefoon had ze aan een vriendje gegeven en de disc-man had ze verzonnen.

Aanhouding voor bezit vlindermes
ALMERE De politie heeft dinsdagmiddag op het Globeplein twee jongens uit Almere (14 en 15 jaar) aangehouden voor het bezit van een wapen. Surveillerende agenten zagen de jongens spelen met vlindermessen. De wapens zijn in beslag genomen. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding tussen bussen
ALMERE Dinsdagmiddag zijn op de busbaan bij De Steiger drie gewonden gevallen bij een aanrijding tussen twee bussen. Een bus remde af om een bus van rechts voor te laten gaan. De bus daarachter kon niet meer op tijd remmen en reed achter op de eerste. Twee vrouwen uit Almere (beide 20 jaar) zijn met verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Een derde Almeerse (24 jaar) had lichte verwondingen en is behandeld door de huisarts.

Overval in woning
ALMERE Een 26-jarige vrouw uit Almere is dinsdagavond in haar woning aan de Churchillweg beroofd. De vrouw hoorde de deurbel gaan en zag een meisje voor de deur staan. Toen ze opendeed kwamen er opeens twee mannen tevoorschijn die iets wat leek op een vuurwapen op haar richtte. Ze werd in haar huis vastgebonden en geblinddoekt. Nadat de verdachten weg waren, kon ze zichzelf verlossen en zag dat haar huis overhoop was gehaald. Er waren een aantal goederen weggenomen, waaronder enkele sieraden. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Auto in brand
ZEEWOLDE De brandweer heeft dinsdag rond middernacht een autobrand moeten blussen aan het Pauwoog. De brand is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting. De auto raakte total loss en is afgesleept.

Aanhouding bedreiging en mishandeling
ALMERE De politie heeft dinsdagnacht op De Steiger een 23-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling. De man zou eerder die avond bezoekers van een kroeg aan de Sluiskade hebben lastiggevallen waardoor een worsteling ontstond. Surveillerende agenten zagen de man even later in een auto rijden op De Steiger en vermoedden dat hij gedronken had. De man weigerde op het politiebureau echter mee te werken aan een ademanalyse met als gevolg dat zijn rijbewijs is ingevorderd. De man is voor nader verhoor over de bedreiging ingesloten.