Politiebericht Flevoland: district Noord 7-03-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Man bekent reeks diefstallen
EMMELOORD De politie in Emmeloord is bezig met de afronding van een proces-verbaal tegen een 34-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) die ervan verdacht wordt verschillende diefstallen en een inbraak op zijn naam te hebben staan. De 34-jarige man werd begin februari in Amsterdam aangehouden, nadat hij aangetroffen werd in een gestolen auto. Nadat de man aan de Amsterdamse politie bekende dat hij ook in Emmeloord een auto had gestolen, is hij voor nader verhoor overgedragen aan de politie Flevoland.

Tijdens de verhoren op het politiebureau in Emmeloord bekende de 34-jarige verdachte nog meer diefstallen te hebben gepleegd. Naast enkele autodiefstallen in Amsterdam en de autodiefstal in Emmeloord, wordt hij er nu ook verdacht van diefstal van een auto in Tollebeek en Lelystad, 3 diefstallen uit woningen in Tollebeek (november 2000), Emmeloord (oktober 2000) en Lelystad (januari dit jaar) en een inbraak in een woning in Emmeloord (september vorig jaar). Ook bekende hij in Tollebeek nog twee fietsen te hebben gestolen. De auto`s en fietsen gebruikte hij als vervoermiddel en dumpte ze dan; de goederen die hij bij de diefstal uit de woningen buit maakte (onder andere computerapparatuur) vertelt hij te hebben doorverkocht.

Nadat de politie onlangs de verhoren afrondde, is de 34-jarige, in afwachting van de rechtszitting, heengezonden. De datum waarop de man voor de rechter zal moeten verschijnen, is nog niet bekend.

Rietkraag brandt
URK De brandweer is dinsdag aan het begin van de middag met twee auto`s uitgerukt, omdat aan het Toppad ter hoogte van de Urkerweg een rietkraag in brand stond. Zij had het vuur snel onder controle: naar schatting is ongeveer 1000 m2 riet afgebrand. De oorzaak van de rietbrand is onbekend.

Inbraak in fotozaak
DRONTEN Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in een fotowinkel aan het Ruim. Met een straattegel werd de voorpui ingegooid. De daders hebben in de winkel een grote ravage aangericht, nagenoeg alle vitrinekasten vernield en zijn er met een grote hoeveelheid fotoapparatuur vandoor gegaan. De politie stelt een onderzoek in.