Persbericht

Printergigant wil hoogvolume-markt binnen twee jaar veroveren Xerox zet nieuwe stap in continuous feed met DocuPrint 350 CF

Amstelveen, 7 maart 2001 - Xerox heeft haar assortiment productieprinters uitgebreid met de DocuPrint 350 CF. De machine is de tweede in een geplande range continuous feed (pinfeed) printers, waarmee Xerox binnen twee jaar marktleider wil worden in de markt voor hoogvolume productieprinters. Medio vorig jaar kwam de DocuPrint 500 CF al op de markt, binnen enkele maanden volgen twee duplex versies, namelijk de DocuPrint 700 CFD en de DocuPrint 1000 CFD.

De introductie van de DocuPrint 350 CF markeert het einde van de eerste investeringsronde in het voor Xerox relatief nieuwe segment van zeer hoge volumes. De jongste telg binnen de Xerox-familie staat samen met de eerder geïntroduceerde DocuPrint 500 CF aan de basis van een geplande reeks printers die snelheden van 1000 pagina's per minuut (ppm) binnen bereik brengen. Zijn printsnelheid van 332 pagina's A4 (simplex) maakt de DocuPrint 350 CF uiterst geschikt voor zware klussen zoals de productie van grote hoeveelheden rekeningen, overzichten en bijvoorbeeld direct mailcampagnes. Aangevuld met een pakket Services en Solutions van Xerox biedt de printer de gebruiker bovendien veel flexibiliteit en creativiteit ten aanzien van documentbeheer.

Duplex varianten
De geplande DocuPrint 700 CFD en de DocuPrint 1000 CFD zijn duplex varianten van respectievelijk de DP350 CF en de DP500 CF. Ze bestaan in feite uit twee gekoppelde printers, die tevens als simplex printers naast elkaar kunnen functioneren. Een upgrade van bestaande simplex printers naar duplex is daardoor erg eenvoudig geworden. Met de DocuPrint 700 CFD en de DocuPrint 1000 CFD kunnen 664 respectievelijk 944 A4 duplex afdrukken per minuut worden gemaakt. Dankzij de intelligente Xerox Print Line Management-software (PLM) heeft de gebruiker vanaf één centraal punt de volledige controle over de gehele printstraat, inclusief voor- en nabewerking.

The Document Company Xerox
The Document Company Xerox is wereldwijd marktleider in producten, systemen, services en supplies voor document processing en document management. Naast toonaangevende copiers, printers - zowel zwart/wit als (steun)kleur - en multifunctionele apparatuur biedt Xerox een breed pakket aan IT-diensten, op het gebied van documentproductie, electronisch documentbeheer, documentaire informatiesystemen, kennismanagement en workflow, netwerken en ondersteuning. Als technologisch solutions provider voor de SOHO-, kantoor-, productie- en service-omgeving en bedrijfskritische documentbeheertoepassingen is Xerox actief in meer dan 130 landen. Xerox realiseerde in 2000 met haar kernactiviteit document processing wereldwijd een omzet van US $ 18,6 miljard. Bij de Nederlandse vestigingen van Xerox in Amstelveen (hoofdkantoor), Zeist (verkooporganisatie) en Venray (productie, recycling en Europees logistiek centrum) zijn in totaal meer dan 3.000 mensen werkzaam.