Persbericht

Avaya introduceert beheersysteem iPatchT voor spraak- en data- bekabelingsnetwerken

Beheersysteem ontworpen voor SYSTIMAX® Structured Connectivity Solutions; geeft accuraat en real-time overzicht van poortverbindingen

Ter publicatie: 7 maart 2001

RIJSWIJK - Avaya heeft iPatchT geïntroduceerd, een intelligent systeem dat uitgebreide mogelijkheden biedt voor het beheer en het bewaken van bekabelingsnetwerken. Het iPatch-systeem brengt het netwerk in kaart en geeft de beheerder real-time statusinformatie over poortverbindingen voor spraak en data. Hierdoor wordt de installatie van patch-cords aanzienlijk sneller en eenvoudiger.

Met het iPatch-systeem wordt het onderhoud en de administratie van het bekabelingsnetwerk productiever en nauwkeuriger. Door een combinatie van software en elektronische hardware traceert iPatch de locatie, de beschikbaarheid en het gebruik van poortverbindingen en creëert een overzicht van de patch-cord verbindingen in het netwerk. Dit overzicht kan op elk moment worden gelezen, zowel vanaf de iPatch-installatie in de telecommunicatieruimte, als vanaf een pc op afstand. Het iPatch-systeem verzorgt automatisch updates zodra een verandering aan een poort is gerealiseerd. Dit zorgt ervoor dat de systeembeheerder altijd beschikt over een actueel beeld van de status van de poorten. iPatch kan ook werkorders genereren en de planning ervan volgen. iPatch waarschuwt systeembeheerders meteen via hun computer zodra er ongeautoriseerde poortverbindingen worden gemaakt of als een poortverbinding uitvalt.

"De meeste bedrijven vertrouwen bij het volgen van veranderingen aan hun poortverbindingen op papieren documenten en elektronische spreadsheets", zegt George Brooks, systeemproductmanager iPatch bij Avaya. "Op den duur is er het risico dat beide niet meer synchroon lopen. De enige mogelijkheid die dan resteert om een actueel beeld van de situatie te krijgen, is de verbindingen handmatig te traceren. Dat kost veel tijd en bovendien zijn de consequenties onzeker. Onjuiste informatie kan dure fouten veroorzaken en een negatieve invloed op de bedrijfsvoering hebben. Het iPatch-systeem elimineert de twijfel over documenten. Het systeem biedt makkelijk, snel en accuraat een beeld van het bekabelingsnetwerk en voorkomt dat een systeem onnodig uit de lucht is."

Het iPatch-systeem gebruikt een standaard modulair patch-cord en bestaat uit de iPatch System Manager Software, iPatch Network Manager, iPatch Rack Managers en iPatch Panels. Het iPatch-paneel is gebouwd naar het ontwerp van het SYSTIMAX 1100 Paneel en is beschikbaar in 24- of 48-poortconfiguraties voor SYSTIMAX GigaSPEED®- of SYSTIMAX Power Sum-applicaties.

Het iPatch-systeem is vanaf begin april 2001 wereldwijd beschikbaar via de geautoriseerde business partners van Avaya Connectivity Solutions. Het iPatch-systeem wordt gedemonstreerd op de CeBit-beurs die van 22 tot en met 28 maart in Hannover (Duitsland) wordt gehouden. De Avaya-stand is te vinden in de Telecommunicatiehal (nummer 16), stand D08.
SYSTIMAX Structured Connectivity Solutions is een gestructureerd bekabelingssysteem waarover gelijktijdig spraak-, data-, video- en gebouwbeheerapplicaties getransporteerd kunnen worden. De productfamilie van SYSTIMAX omvat de GigaSPEED en PowerSum-koperoplossing en de glasvezeloplossingen OptiSPEEDT en LazrSPEEDT.

Voor meer informatie over SYSTIMAX en iPatch kunt u telefonisch contact opnemen met Avaya Connectivity Solutions (070 414 89 60) of bezoek de website http://connectivity.avaya.com

Avaya
Avaya levert communicatiesystemen voor bedrijven, overheden en andere organisaties.
Avaya biedt oplossingen voor spraak, geconvergeerde spraak en data, Customer Relationship Management, messaging en multiservice-netwerken, en netwerkbekabeling. Avaya is wereldwijd marktleider in messaging en netwerkbekabeling, en marktleider in de Verenigde Staten op het gebied van bedrijfscommunicatiesystemen en call center-systemen. Dankzij een breed portfolio van diensten en producten en strategische allianties met technologie- en consultingbedrijven is Avaya totaalleverancier van complete e-Business-oplossingen. Het hoofdkantoor van Avaya staat in Basking Ridge, N.J. (Verenigde Staten). Avaya Nederland heeft vestigingen in Nieuwegein en Rijswijk. Meer informatie is te vinden op www.avaya.nl