Gemeente Rijswijk

ers- en Nieuwsberichten...
Rijswijk neemt kennis van fusievoornemen Leidschendam en Voorburg

Rijswijk, 6 maart 2001

Het college van burgemeester en wethouders van Rijswijk heeft kennisgenomen van het voornemen van de gemeenten Leidschendam en Voorburg om per 1 januari 2003 te fuseren. De samenvoeging is als mogelijkheid opgenomen in de memorie van toelichting van het wetsvoorstel Gemeentelijke Herindeling Den Haag en omgeving. Ook in de provinciale nota Grensverkennend en Grensverleggend is deze fusiegedachte opgenomen.

"De omvang van de gemeente Rijswijk geeft mij voldoende vertrouwen dat ze ook op langere termijn in staat is haar verantwoordelijkheid als zelfstandige gemeente met een kwalitatief goed bestuur waar te maken" aldus minister De Vries in dezelfde memorie van toelichting. Het college van burgemeester en wethouders van Rijswijk onderschrijft deze visie van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Voor een evenwichtige bevolkingsopbouw en een voldoende gedifferentieerd woningbestand in de gemeente Rijswijk, is behoud van het Ypenburgse deel voor Rijswijk van groot belang. Op deze manier behoudt Rijswijk zijn rol als volwaardige samenwerkingspartner in de regio.

Uitgangspunt van de Vliet- en Hoflandgemeenten is en blijft dat het herindelingsvoorstel van minister De Vries van tafel gaat.



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2001 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.