Politiebericht Limburg-Zuid: 7-03-2001
Persberichten district Sittard
Woensdag, 7 maart 2001

District Sittard

Sittard; inbraak
Afgelopen dinsdagmorgen werd een inbraak ontdekt in het gemeentehuis aan het Hub Dassenplein in Sittard. Inbrekers zijn maandag op dinsdagnacht door verbreking van een raam het gebouw binnengedrongen en zijn met een fax-apparaat aan de haal gegaan. Bij de politie is aangifte gedaan.

Geleen; ramkraak
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 03.00 uur vond een ramkraak plaats in een bedrijfsgebouw aan de Heijgraef in Geleen. Bleek dat met een auto de gevel van een magazijn van het pand aan de voorzijde was geramd. Het is nog niet duidelijk wat er precies werd gestolen maar vermoedelijk navigatiesystemen en auto-alarmen e.d. De auto die bij de ramkraak werd gebruikt, is vermoedelijk gestolen. Het voertuig werd voor nader onderzoek afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in.

Berg a/d Maas; bekeurd
De politie heeft vanmorgen een bewoner van een woning aan de Bernhardstraat in Berg a/d Maas aangehouden. Die uitte herhaalde malen beledigingen in de richting van de agenten toen deze de woning na een controle/onderzoek weer verlieten. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de verdachte in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie bekeurd met een boete van fl. 300,-.
De politie had aanwijzingen dat in de woning aan de Bernhardstraat in Berg a/d Maas mogelijk hennep werd gekweekt en ging vanmorgen dan ook controleren. Omdat de bewoner, die na aanbellen had opengedaan de agenten niet wilde binnenlaten, ging de politie op basis van een machtiging van de hulp-officier van justitie tot binnentreden alsnog de woning binnen. In de woning werd na onderzoek geen hennepkwekerij aangetroffen.

Beek; schoten
Afgelopen dinsdagavond omstreeks 23.00 uur kreeg de politie een melding dat er op de Elsstraat in Beek was geschoten. De politie die snel terplaatse ging kreeg informatie dat vermoedelijke betrokkenen in een auto waren weggereden richting het vliegveld in Beek. In die omgeving trof de politie niemand aan echter voor de verkeerslichten ter hoogte van de kruising bij de Geusselt in Maastricht traceerde de politie een tweetal autos waarvan er een voldeed aan het opgegeven signalement. Alle inzittenden van beide autos (totaal zeven personen uit Maastricht in de leeftijd van 18 t/m 24 jr) werden aangehouden. Zij werden allemaal overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. Beide autos werden voor nader onderzoek inbeslaggenomen. Het is nog niet geheel duidelijk wat er precies is gebeurd maar vermoedelijk dat enkele personen in een lokaliteit in Beek onenigheid hebben gekregen. Eenmaal buiten heeft iemand met vermoedelijk een wapen geschoten. Er is niemand gewond geraakt. De politie stelt verder onderzoek in.

Beek; ingebroken
Afgelopen dinsdagnamiddag werd een inbraak ontdekt in een flatwoning aan de Dr. Beckersstraat in Beek. Inbrekers zijn die dinsdagmiddag de flatwoning binnengedrongen door forcering van de toegangsdeur en hebben de woning geheel doorzocht. Het is nog niet precies duidelijk of / c.q. wat er is gestolen, dat wordt nog nagekeken. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Susteren; inbraak
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht is ingebroken in het gemeentehuis in Susteren (Raadhuisplein). Inbrekers zijn door verbreking van een raam het gemeentehuis binnengedrongen. Voor zover kon worden nagegaan is niets gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.