Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Tour is een vakgroep van de CNV Bedrijvenbond

07-03-2001

CNV Tour hervat overleg met werkgevers

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de touringcarbranche worden vanavond in Maarssen hervat. CNV Tour is ingegaan op een uitnodiging van de werkgeversorganisatie KNV om weer aan tafel te gaan. De acties, die tot nu toe zeer succesvol verlopen, gaan intussen onverminderd door.

Voor CNV Tour staan de uitgangspunten in het ultimatum keihard overeind, bijvoorbeeld als het gaat om de tijd-voor-tijdregeling (meer inspraak voor werknemers bij het opnemen van verlofdagen).

De acties hebben zich de afgelopen dagen als een olievlek over het land verbreid. Vandaag hebben verspreid over het land honderden werknemers de bussen aan de kant gezet, bijvoorbeeld bij OAD (Holten), De Jong (Rijsoord), Vermaat (Hellevoetsluis), Op het Broek (Roermond), Baggen (Sittard), Connexxion, Snelle Vliet (Hardinxveld-Giessendam) en Arke Tad (Enschede).

Zolang er nog geen akkoord is, gaan de acties onverminderd door. Voor de komende dagen verwacht de bond een verdere uitbreiding van de acties. Aanstaande vrijdag komt het noorden van Nederland, zoals het er nu uitziet, geheel plat te liggen.

Nadere inlichtingen:

Arjan Huizinga
030-6348395
Wouter de Jong