Politiebericht Brabant-Noord: Cuijk 7-03-2001
Persbericht district Land van Cuijk

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL

Bij een verkeersongeval op de Grotestraat in Vierlingsbeek is dinsdagmiddag rond 17.00 uur een 8 jarig meisje gewond geraakt. Het slachtoffer fietste vanaf de fietsstrook plotseling de rijbaan op. Een naderende automobilist, een 37 jarige man uit Wellerlooi, kon een aanrijding met het kind niet meer voorkomen. Het meisje is met een hersenschudding overgebracht naar het Maasziekenhuis in Boxmeer. Bij een verkeersongeval op de Quayweg in Landhorst is donderdagmorgen rond 10.15 uur een 63 jarige inwoonster van Landhorst gewond geraakt. De vrouw verleende, komende vanaf de Waterval, geen voorrang aan een 24 jarige automobilist uit Rotterdam, die over de Quayweg reed. Het slachtoffer is door de brandweer uit haar auto bevrijd. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis. Beide autos raakten zwaar beschadigd.

INBRAKEN IN CARAVANS

Dinsdagmorgen ontdekte een eigenaar van een caravan op een camping in Wanroij dat onbekenden zijn caravan hadden doorzocht. Na controle bleken in totaal 5 caravans te zijn opengebroken. Het is nog onbekend wat er is weggehaald. Ook is nog niet duidelijk wanneer de inbraken gepleegd zijn.

BEKRASSEN AUTOS

Dinsdagavond bekraste een onbekende 5 autos die geparkeerd stonden op de Vuurijzerstede in Cuijk. De totale schade is nog niet bekend. Op de Opaaldreef in Cuijk werd eveneens een auto bekrast.

CONTROLE SNELHEID

Op de Burg. Thijssenstraat in Beers is woensdagmorgen n.a.v. klachten uit de buurt een snelheidscontrole gehouden. De controle is verricht m.b.v. de lasergun. 8 bestuurders bleken te hard te rijden waarvan er 6 direct zijn staande gehouden. De hoogste snelheid bedroeg 64 km/u. waar 50 km/u. mag. De controle is gehouden tussen 07.00 en 08.00 uur. Tijdens een snelheidscontrole op de St. Anthonisdijk in Rijkevoort zijn dinsdagmorgen 5 bestuurders bekeurd die te hard reden. De snelheid van 50 bestuurders is gecontroleerd waarvan de hoogst gemeten snelheid 64 km/u bedroeg waar 50 km/u. is toegestaan. Op de St. Anthonisweg in Boxmeer is de snelheid van 377 passanten gemeten. Hier reden 58 bestuurders te hard waarvan de hoogste snelheid 80 km/u bedroeg waar 50 km/u. is toegestaan. Op de Deurneseweg in Oploo zijn woensdagmorgen 25 bestuurders bekeurd die te hard reden. Hier is de snelheid van 136 passerende voertuigen gemeten. De hoogste snelheid bedroeg 124 km/u. waar 80 km/u. mag.