Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 7-03-2001 Persbericht district Den Bosch

AANGEHOUDEN NA LANGE ACHTERVOLGING (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht heeft de politie twee jongeren van 17 en 14 jaar, beiden woonachtig in s-Hertogenbosch, aangehouden op verdenking van diefstal van een personenauto. De aanhouding kwam tot stand na een lange achtervolging die begon op de Sint Teunislaan in s-Hertogenbosch en via de bebouwde kom van Rosmalen eindigde op de secundaire weg van de Rijksweg N50. Bij het opdraaien van deze weg raakte de bestuurder de macht over het stuur van de auto kwijt en kwam in een greppel tot stilstand. Het tweetal kon worden aangehouden. Een of twee andere inzittenden wisten te ontkomen. De auto bleek kort tevoren te zijn gestolen vanaf de Wethouder Schuurmanslaan in s-Hertogenbosch.

POGING OVERVAL (ENGELEN)

Dinsdagavond omstreeks 21.50 uur heeft een onbekende gemaskerde man geprobeerd de eigenaar van een aan Graaf van Solmsweg in Engelen gelegen cafetaria te overvallen. Hij kwam de zaak binnen en bedreigde de eigenaar met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De eigenaar bedacht zich geen moment, pakte een mes en gooide dat in de richting van de overvaller. De eigenaar zag daarna kans de keuken in de vluchten waarna de overvaller onverrichterzake weg ging.

AUTOS GESTOLEN (s-Hertogenbosch-Rosmalen)

Een 78-jarige inwoner van s-Hertogenbosch parkeerde dinsdagavond zijn auto op de Hildebrandstraat in s-Hertogenbosch. Hij wilde bij een restaurant even wat te eten halen en liet de auto onafgesloten en met de sleutel in het contactslot staan. Toen de man het restaurant verliet zag hij zijn auto met daarin ten minste twee personen wegrijden in de richting van de Guido Gezellelaan. Het betreft een grijze Toyota Starlet voorzien van het kenteken SK-44-PV.


- Vanaf de Heliusstraat in Rosmalen is dinsdagavond een grijze personenauto van het merk Mercedes voorzien van het kenteken TD-HH-36 gestolen.


- Vanaf het Wielsem in s-Hertogenbosch is dinsdagavond vanaf de parkeerplaats bij het wijkcentrum De Inham een rode personenauto, merk Mazda 323 voorzien van het kenteken SN-56-DS gestolen.

LAPTOP GESTOLEN (s-Hertogenbosch)

Dinsdag is uit een niet afgesloten bouwkeet aan de Graafseweg in s-Hertogenbosch een laptop computer gestolen.

WONINGINBRAAK (Empel)

Dinsdag is er ingebroken in een woning aan de Sint Landolinuslaan in Empel. Men is de woning binnen geweest maar waarschijnlijk overlopen door een buurvrouw. Deze heeft vier personen weg zien vluchten. Het is niet bekend of de inbrekers iets mee hebben genomen.

WONINGINBRAAK (s-Hertogenbosch)

Op de Van Reysstraat in s-Hertogenbosch is dinsdagavond ingebroken in een woning. De daders hebben een raam opengebroken en hebben enkele kasten doorzocht. Zij hebben in ieder geval een portemonnee weggenomen. Of er verder nog goederen vermist worden is nog niet vastgesteld.

WONINGINBRAAK (Hintham)

Dinsdagavond is er ingebroken in een woning aan de Jan van Delftstraat in Hintham. De daders, drie of vier jongens, zijn nadat zij zich door buren betrapt wisten op de vlucht geslagen. De achterdeur was open gebroken. Het is niet bekend of er iets weggenomen is.

TAS GESTOLEN (Drunen)

Uit een pand aan de Grotestraat in Drunen is dinsdagavond een tas met onder meer een portemonnee met enkele honderden guldens en persoonlijke bescheiden weggenomen. De eigenaresse had de tas vergeten toen zij het opand verliet. Toen zij later informeerde of haar tas er nog hing bleek deze te zijn weggenomen.

VERKEERSCONTROLE (Rosmalen)

Tussen 07.35 en 10.35 is op de Burgemeester Mazairaclaan in Rosmalen gecontroleerd op de neleving van de daar vastgestelde maximimum snelheid van 50 kilometer per uur. Van de 1468 gecontroleerde voertuigen waren er 200 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 kilometer per uur.

AUTODIEFSTAL (Vlijmen)

Vermoedelijk in de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf de Torenstraat in Vlijmen een grijze personenauto van het merk Volkswagen Golf en voorzien van het kenteken SJ-46-LP gestolen.