Ordina Beheer NV

ORDINA NV

Ordina NV rondt overname Effective af

PERSBERICHT

Utrecht, 7 maart 2001

ORDINA NV RONDT OVERNAME !EFFECTIVE AF.

Ordina NV heeft vandaag de acquisitie van een 100%-belang in !Effective BV afgerond.!Effective richt zich op de toepassing van innovatieve concepten voor zowel e-business als m(obile)-commerce voor het effectenverkeer. Betere, snellere en eenvoudiger communicatie van bedrijven met de klant, bijvoorbeeld door integratie van internet, telefonie en mobile devices, staat daarbij voorop.

Door de toetreding van !Effective tot de Ordina Groep wordt de kennis en ervaring van de architect en ontwikkelaar van Alexâ van Bank Labouchere, de meest toonaangevende e-businessoplossing voor beursordersystemen, gecombineerd met de kennis en ervaring van Ordina op het gebied van e-finance en multi-channeling. Door combinatie van de competenties en ervaring van Ordina en !Effective, kan worden geanticipeerd op belangrijke groeisegmenten als e-business en m-commerce.

!Effective heeft een unieke focus op de financiële dienstverlening en het effectenbedrijf in het bijzonder. In de totaaloplossingen van !Effective staan de communicatie met de klant op basis van multi-channeling alsmede integratie tussen front-office en back-office centraal.

Naast Bank Labouchere zijn Van Lanschot Bankiers, Rabobank en Robeco klanten van !Effective. De omzet van !Effective beliep in 2000 circa 3 miljoen Euro. Bij !Effective zijn ruim 25 medewerkers in vaste dienst. De resultaten zullen met ingang van 1 januari 2001 in de resultaten van Ordina worden opgenomen.

Over Ordina

Ordina is een beursgenoteerde en toonaangevende dienstverlener in de markt voor Informatie en Communicatie Technologie. De organisatie, opgericht in 1973, telt thans ruim 3700 medewerkers. Ordina ondersteunt haar opdrachtgevers om met behulp van hoogwaardige informatie- en communicatietechnologie strategisch voordeel te behalen, door toepassing van gedegen vakkennis van ICT in combinatie met voortdurende innovatie en een heldere kijk op bedrijfskundige vraagstukken. Het dienstenpakket omvat onder meer management- en business-consultancy, ICT-consultancy, ERP-consultancy en beheer, applicatieontwikkeling en beheer en het ontwikkelen van embedded software. Het aandeel Ordina NV is genoteerd aan de Amsterdamse Effectenbeurs en is opgenomen in de Midkap-index, alsmede in de Next 150-index van Euronext. Op 14 maart aanstaande voor beurs publiceert Ordina NV haar resultaten over 2000.