Persbericht

KEYWARE SLUIT PARTNEROVEREENKOMST MET BULL HONGARIJE

Bull en Keyware introduceren smartcardoplossing voor Hongaarse voetbalbond

Zaventem - 7 maart 2001 - Keyware (EASDAQ: KEYW), een van 's werelds belangrijkste leveranciers van oplossingen voor biometrie en gecentraliseerde authenticatie, maakte vandaag bekend dat het een partnership heeft gesloten met Bull Hongarije, een vooraanstaande leverancier van smartcardoplossingen en een bekend systeemintegrator. Via dit akkoord zullen Keyware en Bull een voorstel doen voor een nieuw ticketverkoop- en toegangscontrolesysteem voor de Hongaarse voetbalbond. Het nieuwe systeem zal gebruik maken van smartcardsoftware zoals bij de software-oplossing die Keyware eerder heeft ontwikkeld voor de Belgische voetbalbond, die tot dusver 300.000 dergelijke kaarten heeft verdeeld.

"We zijn heel enthousiast over dit partnership met Bull Hongarije," zei Francis Declercq, voorzitter en CEO van Keyware. "Samen bieden we een perfecte oplossing voor een ernstig probleem als beheren van een grote groep mensen bij voetbalwedstrijden en andere grote sportevenementen. Tegelijkertijd is dit ook een eenvoudige manier om supporters toegevoegde waarde te bieden via kortingen, bonuspunten en andere promoties." Declercq meldde ook dat Keyware gelijkaardige projecten verkent met andere football- en voetbalbonden in Europa.

Smart-Universe
Het project met de Hongaarse voetbalbond zal gebaseerd zijn op Keyware's Smart-Foot software, een onderdeel van het Smart-Universe productengamma. Smart-Foot is een unieke set smartcardtoepassingen die speciaal is samengesteld voor professionele sportcompetities. Met deze smartcards kunnen supporters tickets voor alle wedstrijden reserveren en aankopen aan terminals aan het stadion, in grote supermarkten, maar ze kunnen er ook snacks, drank en souvenirs mee kopen in het stadion.

Via smartcards kan de stadionuitbater de fysieke toegang tot het stadion ook beter beheersen en beveiligen door smartcardlezers aan alle toegangspoorten te installeren. Thuissupporters en bezoekende aanhangers kunnen makkelijk gescheiden worden, aangezien de supporterskaart enkel poorten opent in bepaalde delen van het stadion. Als aanvullende veiligheidsmaartregel of voor toegang tot privé-gedeelten kunnen biometrische gegevens worden toegevoegd aan de kaart. Daardoor wordt voorkomen dat supporters kaarten uitwisselen, aangezien de precieze identificatie van de kaarthouder vermeld is.

"Onze recente overeenkomsten met Gemplus, Microsoft, Bull CP8 en Proton World hebben aangetoond hoe uniek en sterk wij zijn op gebied van verbetering van smartcardbeveiliging met biometrie. Op dit ogenblik zijn we een van de weinige bedrijven in de wereld die softwaretoepassingen voor smartcards levert die bovendien uitbreidbaar zijn met biometrie om de veiligheid van kaarthouders nog te verhogen," aldus Declercq.

Bull Hongarije als smartcard solution provider
Bull Hongarije van zijn kant ontwikkelde inmiddels voor de Hongaarse markt verschillende oplossingen op het vlak van betaling, klantenbinding en logistiek, waaronder het Shell Smart Card project in samenwerking met McDonalds en Tesco, een betalingsoplossing voor de Primagaz Hungary gaskaart en de allereerste multifunctionele hybride kaart, een EMV-bankkaart op basis van Europay die gebruikt wordt als de Hongaarse professionele dokterskaart. Daarnaast leverde Bull Hongarije ook een belangrijke bijdrage aan het Total-project voor intelligente betalingen en klantenbinding. Alle oplossingen zijn gebaseerd op de CP8 kaart en worden geïntegreerd in de EFTPOS-terminals (intelligente kaartlezers). Bull Hongarije introduceerde tevens een systeem voor beveiligde toegangscontrole op de Hongaarse luchthaven van Ferihegy.

Voor de redactie

Over Keyware
Keyware, opgericht in 1996 en sedert juni 2000 genoteerd op de Easdaq, is een van 's werelds belangrijkste leveranciers van authenticatie-oplossingen voor de bedrijfswereld en een pionier op het vlak van de biometrie, de technologie waarbij iemands identiteit wordt gecontroleerd aan de hand van persoonlijke kenmerken zoals de stem, het gezicht of de vingerafdrukken. Keyware's technologie voor gecentraliseerde authenticatie (CAS) stelt bedrijven in staat om meerdere authenticatietechnieken (met inbegrip van de biometrie) te beheren vanaf één centrale server. CAS zorgt voor meer veiligheid en comfort op fysieke lokaties, in de e-commerce, in netwerkomgevingen en bij smartcard- en telecomtoepassingen. De inmiddels bekroonde technologie van Keyware wordt wereldwijd verkocht via een uitgebreid netwerk van OEM's, systeemintegrators en VAR's. Het bedrijf heeft hoofdzetels in Brussel (België) en Woburn (Mass., USA). Meer informatie vindt u op www.keyware.com .

Over Bull
Bull is een internationale IT-groep die actief is in meer dan 100 landen. In 1999 boekte de groep een omzet van 3,8 miljard euro, waarvan meer dan 65% buiten Frankrijk, haar thuismarkt. De strategie van Bull legt zich toe op Internet en de elektronische handel, en meer bepaald op drie belangrijke domeinen: adviesverlening en systeemintegratie; infrastructuur (met inbegrip van "Internet-ready" bedrijfssystemen, smartcards en software voor beveiligd infrastructuurbeheer); en ingehuurde diensten voor Intranets en e-commerce sites en markten. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.bull.com en www.bull.hu .

# # #

Keyware en het Keyware logo zijn handelsmerken van Keyware. Alle andere namen van bedrijven, merken of producten in dit document kunnen (gedeponeerde) handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Gelieve voor meer informatie contact op te nemen met:

Laurent Gossieaux Elizabeth Marshall PR EMEA PR USA
Keyware Keyware
+32 2 704 44 00 +1 781-933-1311 ext. 235 lgossieaux@keyware.com emarshall@keyware.com

László Ágoston
Smart card and terminals
Bull Hungary
+36 1 4375100
laszlo.agoston@bull.hu