Centrum voor Arbeidsverhoudingen

PERSBERICHT

7 maart 2001

ONDERZOEK GESCHIL ARBEIDSVOORZIENING BREDER

Iedere conclusie, die thans getrokken wordt door verschillende partijen in het conflict tussen het Centraal Bestuur Arbeidsvoorziening (CBA) en het Regionaal Bestuur Arbeidsvoorziening Rijnmond (RBA-Rijnmond) omtrent het tekort schieten van de bestuurlijke verantwoordelijkheid van de andere partij is voorbarig en gaat voorbij aan de feiten, zoals die thans blijken.

Anders dan uit mededelingen van CBA-voorzitter, mevr.J.M.F.van der Beek, zou kunnen worden begrepen, strekt het onderzoek van de commissie, bestaande uit prof.H.J.L.Vonhoff, Th.H.Dragt en N. van Dam, zich na mondeling overleg tussen alle partijen uit tot de bestuurlijke relatie tussen het CBA en het RBA-Rijnmond in haar totaliteit zowel op bestuurlijk als op directieniveau. Gegeven de complexe verantwoordelijkheidsstructuur van de Arbeidsvoorzieningswet 1996, meent de commissie dat het handelen van de ene partij niet los kan worden gezien van dat van de andere.

De Commissie Vonhoff zal - naar verwachting - haar eindconclusie, gebaseerd op een uitgebreid feitenonderzoek, een op 21 februari gehouden hoorzitting en op aanvullende onderzoeksdocumentatie, in de loop van de komende week aan de partijen aanbieden en vervolgens openbaar maken.

Inlichtingen: Th.H.Dragt 070 - 3765700

Drs. A. van der Meer 070 - 3765731