Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 7-03-2001
Mediaberichten 7 maart (16.30 uur)

Venray controle fietsers

VENRAY Bij een verkeerscontrole in het centrum zijn dinsdagmiddag 6 fietsers bekeurd die over het voetpad reden in plaats van op de rijbaan. Verder zijn er 2 automobilisten bekeurd: 1 omdat de APK vervallen was en de andere die tegen een gesloten verklaring inreed.

Reuver hennepkwekerij ontdekt

REUVER In een woning aan de Keramiekstraat heeft de politie dindagavond een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. De politie kreeg tot 2 keer toe een melding van een vechtpartij op dat adres en even later de melding dat de politie niet meer hoefde te komen omdat de vechtersbazen waren vertrokken. De politie nam desondanks een kijkje bij de woning en werd geconfronteerd met een sterke henneplucht. In de woning bleek op zolder een hennepkwekerijtje van zon 100 planten net te zijn geoogst. Die oogst is inbeslaggenomen en de twee aanwezige mannen, 30 jaar uit Blerick en 42 jaar uit Swolgen, zijn aangehouden. De politie gaat verder met het onderzoek.

Venlo autobanden lek gestoken

VENLO Politiemensen zagen in de nacht van dinsdag op woensdag dat de linkervoorbanden van 3 opvallende politieautos waren lek gestoken. De autos stonden geparkeerd aan de voorzijde van het politiebureau aan de Rijnbeekstraat. Onderzoek door de politie op het eigen parkeerterrein achter het bureau leerde dat daar van nog eens 20 autos de banden lekgestoken waren. Bij elkaar zijn van 23 autos 36 banden lekgestoken. het gaat zowel om dienstautos, als prive-autos van politiemensen, maar ook gestalde en inbeslaggenomen autos. Inmiddels zijn alle eigenaren benaderd en hebben zij aangifte gedaan van de vernieling. De schade loopt in de duizenden guldens.

Panningen bedrijfsinbraak

PANNINGEN In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een winkel aan het Pastuur Huijbenplein waarbij een groot aantal sigaretten is gestolen. De daders vernielden de ruit van de toegangsdeur en stalen een fikse hoeveelheid rookwaren. Hoeveel er precies is gestolen kan de 58-jarige winkelier pas na een uitgebreide inventarisatie zeggen.