CDA

Reitsma: Minister Netelenbos, trek wetsvoorstel Rekeningrijden in!

Tweede Kamerlid Jacob Reitsma heeft de Vaste Kamercommissie Verkeer en Waterstaat en de pers een brief gestuurd, waarin hij minister Netelenbos oproept het wetsvoorstel Bereikbaarheid en mobiliteit (Rekeningrijden) op zo kort mogelijke termijn in te trekken.

Steeds meer draagvlak voor kilometerheffing
Nu minister Tineke Netelenbos internetondernemer Roel Pieper heeft gevraagd te onderzoeken of versnelde invoering van de kilometerheffing mogelijk is, er steeds meer draagvlak blijkt te zijn voor de kilometerheffing, en steeds minder voor het rekeningrijden, en meerdere politieke partijen en organisaties al hebben aangegeven dat zij de proef met rekeningrijden willen overslaan en meteen een kilometerheffing willen invoeren, vindt Jacob Reitsma dat de minister het wetsvoorstel moet intrekken c.q. opschorten.

Verder wil Reitsma op korte termijn een debat met de minister over invoering van de kilometerheffing. Dit, in plaats van een nieuwe schriftelijke procedure, die waarschijnlijk verspilde moeite is, omdat de Wet Rekeningrijden er waarschijnlijk niet komt.

Positieve grondhouding tegenover kilometerheffing
Het CDA heeft een positieve grondhouding tegenover de kilometerheffing, maar stelt nog wel allerlei eisen aan onder meer de precieze uitvoering, de introductie en de lastenverzwaring voor de automobilist. Ook moet er rekening worden gehouden met buitenlandse ontwikkelingen.