LHV-bestuur wil crisisberaad met Zorgverzekeraars Nederland

7 maart 2001

Het Dagelijks Bestuur van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) wil binnen enkele dagen een crisisberaad met het bestuur van Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Dit is op woensdagmiddag 7 maart tijdens de bestuursvergadering van de huisartsenvereniging besloten.

Het beraad moet een antwoord geven op de vraag of het onlangs gesloten 'akkoord op hoofdlijnen' voor de noodzakelijke extra investering in de huisartsenzorg nog langer van kracht kan zijn.
Aanleiding voor het beraad is de brief die ZN afgelopen maandag aan minister Borst zond en waarover de LHV gisteren uitsprak "verbijsterd" te zijn. In die brief stellen de verzekeraars aan de minister voor om in het kader van het voorjaarsoverleg de praktijkkostenvergoeding voor huisartsen vooralsnog met een bedrag van 70 miljoen gulden te verhogen, terwijl de LHV eerder heeft laten berekenen dat een verhoging met 1 miljard nodig is om de huisartspraktijken aan te kunnen passen aan de eisen van 2001. Daarnaast is de LHV gegriefd over het feit dat ZN de brief aan de minister heeft verzonden zonder de LHV daarin vooraf te kennen.
Het door de verzekeraars gewenste partnership dat de basis vormde voor hun wens om met de huisartsen tot een akkoord te komen, staat ernstig onder druk, aldus de LHV. Niettemin wil de LHV alles in het werk stellen om, in het belang van het behoud van voldoende huisartsenzorg van goede kwaliteit, de gemeenschappelijk geformuleerde uitgangspunten te realiseren.

Ga naar : Actie Nieuws
Volgend artikel : Huisartsen verbijsterd over
voorstel zorgverzekeraars

© copyright LHV 2001 home . index . email/adres . Artsennet