FNV

`Spelen met Werk-Tijd` op 8 maart
FNV Voorlichting - publieksinfo@fnv.nl

Voor de FNV staat 8 maart (internationale vrouwendag) dit jaar helemaal in het teken van Spelen met Werktijd. Tijdens een bijeenkomst in de Rode Hoed in Amsterdam staat de vraag centraal hoe vrouwen meer greep op hun arbeidstijden kunnen krijgen. Adelina.Beekwielder@fnv.nl(U kunt zich nu aanmelden).

Het FNV Vrouwensecretariaat zet de viering van internationale vrouwendag op 8 maart dit jaar in het teken van `Spelen met Werk-Tijd`.

Kortom: zelf je arbeidsduur kunnen bepalen. Om betaald werk en zorg te combineren, om meer tijd te hebben voor andere zaken dan je baan of om juist een periode je inkomen te verhogen door meer te gaan werken.

Voor veel werkneemsters lijkt meer zeggenschap over arbeidstijden een utopie. Toch wordt in steeds meer bedrijven `gespeeld` met werktijden.

Zowel werkgevers als werknemers hebben daarbij te winnen. De centrale vraag van de 8-maart-bijeenkomst is hoe vrouwen - vanuit die win-win situatie - hun ideale werktijden kunnen realiseren.

`Spelen met Werk-Tijd` is ook de titel van het boekje dat op 8 maart wordt gepresenteerd. Het is een praktijkboek met ideeën, voorbeelden en tips.

Het is zo geschreven dat iedereen, aan welke onderhandelingstafel dan ook, alle argumenten op een rij heeft. Zowel CAO-regels als wettelijke mogelijkheden - voor bijvoorbeeld werken in deeltijd en zorgverlof - zijn in het boek opgenomen.

En 'spelen' met je eigen contractomvang blijkt ook te kunnen in kleinere bedrijven, zo laten de praktijkvoorbeelden zien.

De 20.000 exemplaren van een eerdere uitgave over dit thema waren 3 jaar geleden binnen een mum van tijd uit de schappen verdwenen. `Spelen met Werk-Tijd` is daarom geheel herzien en geactualiseerd.

Vers van de pers krijgt iedere deelneemster op 8 maart twee exemplaren: één voor haarzelf en één voor de baas.

Op Internationale Vrouwendag maakt de FNV verder de gegevens bekend van haar jaarlijkse 8 maart-enquête: hoe staat het met de invloed van vrouwen binnen de vakbeweging.

Dit jaar presenteert de vakcentrale bovendien de eerste resultaten van het internationaal onderzoek `Ask a Working Woman`. Wereldwijd is werkende vrouwen gevraagd hoe de vakbeweging hun belangen beter kan behartigen.

De 8-maart-bijeenkomst is bedoeld voor vrouwelijke leden van FNV-bonden, vakbondsbestuurders, medewerksters en kaderleden. Ook mannen zijn welkom.

In verband met de lunch wordt u verzocht zich van tevoren aan te melden.

Donderdag 8 maart, van 10.30 - 17.00 uur

De Rode Hoed, Keizersgracht 102,Amsterdam

Meer informatie en aanmelden: FNV Vrouwensecretariaat, Adelina Beekwielder (020) 58 16 502. E-mail: adelina.beekwielder@fnv.nl

17 januari

Het laatste nieuws van de FNV vindt u elke dag op http://www.fnv.nl/nieuws. Meer weten over de Tijd campagne van de FNV?
Check: http://www.fnv.nl/tijd.