Gemeente Tilburg

06-03-2001

64.000 GULDEN VOOR EVENEMENTEN VERDEELD

Vier organisaties krijgen dit jaar samen in totaal f 64.500,-- subsidie uit de pot Festiviteiten en Evenementen 2001. Het gaat om het Midden-Brabant Ballonfestival (f 12.500,--), Heineken Musicon Tilburg (f 25.000,--), de Wortelmanifestatie in Carré en Zaal 16 (f 17.000,-- ) en het Crossing Minds Festival. (f 10.000,--). Dit stelt het college van b&w voor aan de gemeenteraad.

Met dit bedrag was al rekening gehouden bij de behandeling van de Subsidies Festiviteiten en Evenementen in de raadsvergadering van 19 februari jl. Doordat overleg nog gaande was met de organisaties, was er een reserve opgenomen in het voorstel voor de raad. Nu dit overleg is afgerond en de betrokken partijen instemmen met de toekenningen van de subsidies, kan dit deel van het voorstel worden voorgelegd aan de gemeenteraad.
Een nieuw aspect dat voortkomt uit de Evenementennota is dat de gemeente zich meer richt op sponsoring en begeleiding. Bij drie van de bovenstaande activiteiten gebeurt de samenwerking vanuit die optiek.

Na aftrek van de nu toegekende bedragen resteert er een bedrag van f 11.250,-- als reserve voor festiviteiten en evenementen in 2001.
In totaal is er een bedrag van ruim 5,5 ton beschikbaar gesteld door de gemeenteraad voor festiviteiten en evenementen, inclusief de Zomertraktaties en de winteractiviteiten die vallen onder de noemer Tilburg Trakteert.