Gemeente Den Helder

Uitreiking Emancipatieprijs op 8 maart

datum: 7 maart 2001

Op de Internationale Vrouwendag die aanstaande donderdag 8 maart plaatsvindt, reikt wethouder Scholte de gemeentelijke Emancipatieprijs 2000 uit. De uitreiking vindt plaats om 16.00 uur in de bedrijfskantine van het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20. De prijs wordt voor de zevende keer uitgereikt. Er zijn dit jaar drie genomineerden: Stichting Humanitas, het Olijfjeproject van de Stichting Triton en Yvette Concencion, Rosaline Servilia en Perry Servilia van het ontmoetingscentrum aan de Krammerstraat. Evenals vorig jaar wordt de prijs uitgereikt als sluitstuk van een reeks activiteiten die de afgelopen week op diverse locaties hebben plaatsgevonden rond het thema "Arbeid en Zorg".

De Emancipatieprijs werd in 1994 op initiatief van de Vrouwenemancipatiecommissie van de gemeente Den Helder in het leven geroepen. De prijs is bedoeld voor die persoon, instelling of organisatie die zich op positieve wijze heeft onderscheiden op het gebied van emancipatie. Met de Emancipatieprijs wil de gemeente graag laten zien, dat emancipatie nog steeds een thema is dat leeft in Den Helder. Het biedt de gemeente daarnaast nog de mogelijkheid om actieve vrouwen of organisaties eens de waardering te geven die hen toekomt.

Naast de uitreiking van de Emancipatieprijs, worden tijdens deze bijeenkomst de resultaten van de enquête Arbeid en Zorg bekend gemaakt. Het houden van deze enquête is een initiatief geweest van de Vrouwenemancipatiecommissie. Met de verspreiding van de enquête wilden zij onderzoeken wat de problemen zijn bij de combinatie van arbeid en zorgtaken van mensen die wonen en werken in Den Helder. Daarnaast waren zij op zoek naar creatieve oplossingen van personen en organisaties om deze problemen het hoofd te bieden. De Vrouwenemancipatiecommissie zal de resultaten verwerken in een schriftelijke rapportage dat tevens een actieplan zal bevatten.

Laatst bijgewerkt: 08 maart 2001