Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 8-03-2001 2e Persbericht 8 maart 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven / Waalre: Fietsdiefstal met gevolgen
Woensdagavond rond 19.45 uur zijn op de Primulaweg in Waalre een 36-jarige inwoner van Almerestad en een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Surveil-lerende politieagenten zagen hoe de twee bij een supermarkt op het Frans Leharplein een fiets meenamen en die in een bestelauto plaatsten. De auto reed daarna met geopende laadklep weg. Toen de twee zagen dat er een (onopvallende) politieauto hen volgde gooiden ze de gestolen fiets en een kabelhaspel uit de auto. De kabelhaspel raakte de politieauto. Inmiddels kwam twee andere politieautos te hulp. Tijdens een achtervolging reden de da-ders twee keer tegen een politieauto om blokkades te omzeilen. Uiteindelijk lukte het de politiemensen de auto op de Primulaweg klem te zetten. Tijdens de aanhouding brak een van de agenten zijn pols. Hij werd in het ziekenhuis behandeld. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld.

Eindhoven: Speciaal transport ramt verkeersportaal Een speciaal transport was er donderdagmorgen rond 10.30 uur de oorzaak van dat het verkeer op de A2 onder Eindhoven in zowel de noord- als zuidverbinding volledig vast kwam te zitten. Met een speciale vrachtauto werd onder begeleiding een hoge trommel vervoerd. Op de rijbaan de Hogt richting Batadorp raakte de trommel een verkeersportaal van de rijstrooksignalering. Niemand raakte gewond. Het portaal brak af en versperde beide rijbanen van de A-2. In eerste aanleg werd een korte omleidingroute ingesteld om het verkeer op de A2 in de directe omgeving af te voeren. Daarna werd een uitgebreide omleidingroute ingesteld waarbij het verkeer uit het noorden werd omgeleid via s Hertogenbosch Veghel Helmond Leenderheide en het verkeer uit het zuiden in omgekeerde volgorde. Gedurende de opruimingswerkzaamheden ontstonden lange files aan zowel de noord als zuidzijde. Ook het verkeer in de stad ondervond de nodige overlast van de routeomleiding. Om 13.30 uur was het portaal opgeruimd en werden de omleidingroutes opgeheven. Het Korps Landelijk Politiediensten doet onderzoek naar de juiste toedracht van het ongeval.

Helmond: Verdachte overval aangehouden
Woensdagmiddag rond 13.00 uur is op de Kasteel Traverse een 42-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt er van verdacht op zondagavond 25 februari een overval te hebben gepleegd in een winkel aan de Kortenaerstraat. De man kwam die avond de winkel binnen en nadat de klanten weg waren gaf hij de winkelbediende een enveloppe met daarop de tekst; dit is een overval. Het geschrokken slachtoffer deed geld uit de kassa in een plasticzak die de overvaller bij zich had. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Budel: Zes verdachten aangehouden voor handel in drugs en heling De politie Cranendonck heeft na een uitgebreid onderzoek woensdagmorgen omstreeks 07.00 uur in Budel op verschillende plaatsen, zes inwoners van Budel, in de leeftijd van 20 tot 34 jaar aangehouden. De vijf mannen en een vrouw worden verdacht van handel in hard - en softdrugs en heling van gestolen goederen. Bij de huiszoekingen, op vier adressen in Budel, onder leiding van de Rechter Commissaris, zijn kleine hoeveelheden hard en soft drugs aangetroffen en een gering geldbedrag. Tevens werden er gestolen goederen, waaronder elektrische apparaten en een gestolen scooter aangetroffen. Alle aangetroffen goederen zijn inbeslaggenomen. Een personenauto is inbeslaggenomen en veilig gesteld. De verdachten zijn voor onderzoek inverzekering gesteld en worden vrijdag voorgeleid.