PERSBERICHT

Cisco Global Support Partner voor SkyberNet´s IP-backbone-infrastructuur SkyberNet kiest voor Dimension Data
Barneveld, 8 maart 2001 - SkyberNet Nederland B.V. heeft voor Dimension Data gekozen ten behoeve van de inrichting van de SkyberNet Randstad-glasvezelring. Deze overeenkomst tussen SkyberNet en Dimension Data omvat advies, de levering van apparatuur en implementatie, en heeft een waarde van 4 miljoen gulden.

SkyberNet exploiteert in de Randstad haar eigen glasvezelnetwerk, volledig op basis van het Internet Protocol (IP). Het SkyberNet-netwerk draagt het predikaat ´Cisco Powered Network´ en daarom kwam Dimension Data als ´Cisco Global Support Partner´ in het vizier ten behoeve van de verdere inrichting van het SkyberNet-netwerk. Behalve het advies en de implementatie, omvat de overeenkomst de levering van Cisco 12000- en 7000-routers en Cisco 3500-switches.

SkyberNet Nederland B.V. biedt het Nederlandse midden- en kleinbedrijf een uitgebreid pakket internet- en telecommunicatiediensten dat geheel gebaseerd is op het Internet Protocol (IP). Hiertoe exploiteert SkyberNet een geavanceerd netwerk met bijbehorende randsystemen - voor bijvoorbeeld hosting en draadloze verbinding. Daarnaast bouwt SkyberNet aan hoogwaardige beheersystemen om klanten op maat te kunnen bedienen.

Over Dimension Data
Dimension Data Nederland maakt deel uit van de aan de London Stock Exchange genoteerde Dimension Data groep, een wereldwijd vooraanstaand leverancier van netwerkdiensten en i-Commerce oplossingen. De dienstverlening is er met name op gericht om organisaties, telecommunicatie service providers en 'new economy'-bedrijven in staat te stellen effectief te communiceren en te ondernemen in op internettoepassingen georiënteerde omgevingen. Dimension Data heeft 13.000 werknemers in 40 landen, verdeeld over zes continenten. De groep realiseerde een omzetgroei van 57 procent over de afgelopen twee jaar. De winst per aandeel bedroeg in deze periode 36 procent. Meer informatie biedt www.didata.nl.

Over SkyberNet Nederland
SkyberNet Nederland B.V. biedt als onafhankelijk operator een compleet telecommunicatie-dienstenpakket dat tegemoet komt aan de wensen van ondernemers: flexibel, ongelimiteerd in mogelijkheden en betaalbaar. De diensten variëren van internet-toegang tot breedbandverbindingen en applicatiehosting. Voor het data-transport wordt het Internet Protocol gebruikt, wat geavanceerde toepassingen mogelijk maakt, zoals Voice Over IP en Video Conferencing. SkyberNet Nederland B.V. bouwt aan een radionetwerk om ondernemingen ook draadloos aan te sluiten op breedband-glasvezelverbindingen. Daarnaast bouwt SkyberNet Nederland B.V. aan haar eigen glasvezelnetwerk tussen de zakelijke regio´s van Nederland. Meer informatie biedt www.skybernet.nl.