Gemeente Oirschot

08-03-2001
Groen licht voor bestemmingsplan De Poort



De uitvoering van plan De Poort is weer een stapje dichterbij gekomen. Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben namelijk het bestemmingsplan Terrein Teurlincx en Meijers c.a. op 13 februari 2001 goedgekeurd. Het bestemmingsplan was op 27 juni 2000 vastgesteld door de gemeenteraad van Oirschot. Als alles verder volgens planning verloopt kan nog dit najaar gestart worden met de bouw.

Het plangebied heeft betrekking op een gedeelte van de kern Oirschot en betreft het gebied tussen de Rijkesluisstraat, de Dr. van Wamelstraat, de Sint Jorisstraat en de Kempenweg. Het bestemmingsplan schept het planologische kader voor een van de laatste grote stadsvernieuwingsprojecten binnen de kern Oirschot. Project De Poort is mogelijk doordat meubelfabriek Teurlincx & Meijers verhuisd is naar De Scheper. We grijpen de kans om met de invulling van deze locatie enkele structurele problemen binnen de kern op te lossen, zoals de versterking van het nu verbrokkelde detailhandelsapparaat, de bouw van een Rabobank en het verbeteren van de parkeersituatie. Bovendien wordt in De Poort een nieuw Sociaal-Cultureel centrum gebouwd, waardoor diverse verspreid liggende sociaal-culturele-voorzieningen onder één dak kunnen worden gebracht.

Het college maakt bekend dat het besluit van Gedeputeerde Staten (nr. 698.439) ter inzage ligt (volgens artikel 28, lid 6, Wet op de Ruimtelijke Ordening) bij de centrale balie van het gemeentehuis in Oisrchot. Het goedkeuringsbesluit en de daarbij behorende stukken kunt u gedurende 6 weken, vanaf maandag 12 maart tot maandag 23 april 2001.

Gedurende de termijn van ter visie legging kan beroep worden ingesteld door een ieder die tijdig tegen het ontwerp-bestemmingsplan zijn zienswijze bij de Gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt én tegen het vastgestelde bestemmingsplan bedenkingen heeft ingebracht bij Gedeputeerde Staten, alsmede een belanghebbende die aantoont, dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig tegen het ontwerp-bestemmingsplan zijn zienswijze bij de Gemeenteraad kenbaar te maken én tegen het vastgestelde bestemmingsplan bedenkingen in te brengen bij Gedeputeerde Staten.
Voor zover het besluit van Gedeputeerde Staten strekt tot onthouding van goedkeuring kan het beroep worden ingesteld door een ieder. Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA te 's-Gravenhage, middels het indienen van een gemotiveerd beroepschrift.

Ingevolge de bepalingen van de Wet op de Ruimtelijke Ordening treedt het goedkeuringsbesluit daags na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.