MAXTOR LEVERT BUITENGEWOON BEHEERBARE
NAS FILE SERVER

De eerste NAS file server die zowel Microsoft als Novell Directory Services ondersteunt

Milpitas, Californië (Verenigde Staten), 8 maart 2001 - Maxtor Corporation, een toonaan­gevend leverancier van oplossingen voor informatie-opslag, heeft de Maxtor MaxAttach NAS 4100 op de markt gebracht, een 'network-attached storage' (NAS) file server. Deze Max­Attach NAS 4100 kan samenwerken met diverse besturingssystemen: Windows, UNIX/ Linux, Macintosh OS en Novell NetWare. Gebruikers van systemen met deze besturings­systemen kunnen gemakkelijk de server benaderen en bestanden delen. De netwerk­beveiliging kan door het inzetten van de NAS file server op een hoger niveau gebracht worden. Het is de eerste NAS file server met grote capaciteit die de nieuwste directory services van Microsoft en Novell, Active Directory en NDS, ondersteunt.De adviesprijzen voor de 160GB-uitvoering beginnen bij 3669,- Euro.

Naast interoperabiliteit biedt de MaxAttach NAS 4100 een veelheid aan beheer- en gebruiks­functies, die ook in servers voor algemeen gebruik voorkomen, maar wel voor slechts één­derde van de kosten per Gigabyte. Hij kan dus ook goed ingezet worden als alternatief voor een server voor algemeen gebruik. Maxtor is bij het ontwikkelen van de nieuwe NAS file server uitgegaan van de wensen van de klanten m.b.t. Gigabit Ethernet, ondersteuning voor lokale backup via de SCSI-poort en verregaande integratiemogelijkheden in bestaande netwerk- en beheeromgevingen. De prijs/ prestatieverhouding van de MaxAttach NAS 4100 in het middensegment van de markt is vooralsnog ongeëvenaard.

De MaxAttach NAS file servers, gebaseerd op nieuwe Windows 2000-technologieën, zijn compatibel met backup- en apparaatbeheer-hulpmiddelen van de belangrijkste leveranciers, zoals Veritas, Legato, Computer Associates en Hewlett-Packard. Ze ondersteunen betrouw­baarheidsverhogende technieken, zoals RAID 0, 1 en 5. De 320GB-uitvoering van de NAS file server is bovendien uitgerust met Gigabit Ethernet, 100 maal sneller dan traditioneel Ethernet. Maxtor is de eerste leverancier die Network Attached Storage met dit hoge kwaliteitsniveau aanbiedt voor minder dan twee dollarcent per Megabyte, een prijsniveau dat men meer van tape-opslag kent. Door toepassing van nieuwe technologische vindingen kon Maxtor de prestaties van de nieuw MaxAttach NAS file server verdubbelen, vergeleken met die van de vorige generatie. De MaxAttach NAS 4100 is uitgerust met twee 10/100 Ethernet-poorten. Maxtor heeft software ontwikkeld, die mirroring van het besturingssysteem over twee hard disk drives mogelijk maakt. Dit bevordert de foutbestendigheid en de data-beschikbaarheid. Met MaxNeighborhood, een grafisch gebruikersinterface (GUI) op basis van webtechnologie, heeft Maxtor het installeren en beheren van de servers sterk vereenvoudigd. Een MaxAttach NAS file server kan in minder dan tien minuten operationeel zijn, zonder dat het netwerk daarvan enige storing ondervindt.

De MaxAttach NAS 4100 is per direct leverbaar en kan besteld worden bij grote distributeurs als Bell Microproducts, Ingram Micro en Tech Data. De adviesverkoopprijzen zijn 3669,- Euro voor de 160GB-configuratie en 5559,- Euro voor de 320GB-configuratie. Op alle MaxAttach NAS file servers geeft Maxtor een hardware-garantie van 3 jaar. De servers zijn makkelijk in het onderhoud door een ontwerp dat zorgt voor eenvoudige toegankelijkheid van drives, ventilatoren en voeding.

Maxtor en Microsoft verzorgen een gemeenschappelijke 'live webcast' Op dinsdag 13 maart 2001 verzorgen Microsoft en Maxtor een gezamenlijke video-uitzending via Internet van 10.00 tot 10.45 uur (PST). De overeenkomst tussen beide partijen en de nieuwe MaxAttach NAS 4100 komen erin aan de orde. Iedereen kan de presentaties met beeld en geluid volgen en deelnemen aan een vraagsessie met de top van beide ondernemingen. De webcast kan ook later bekeken en beluisterd worden. Voor meer informatie en deelname aan de webcast kunnen geïnteresseerden de website bezoeken: www.maxtor.com.

MaxAttach NAS
De productreeks MaxAttach NAS kan samenwerken met Windows-, Linux/UNIX-, Macintosh- en NetWare-clients en de apparatuur kan op afstand gecontroleerd worden met behulp van het simpele netwerkbeheerprotocol: SNMP. Alle MaxAttach-systemen zijn uitgerust met voorzieningen voor netwerkstatusrapportage, automatisch gegenereerde e-mail-waarschuwingen, RAID 0, 1 en 5 voor databeveiliging en een intuïtieve grafisch interface (GUI), dat in minder dan 10 minuten gedeelde data-opslag over het net en een centraal beheer via het netwerk mogelijk maakt. Drie 1U (1,75 inch hoge) drives van 320GB kunnen bijna een Terabyte data opslaan in slechts 5,25 inch (13,3 cm) hoogte van een standaard racksysteem. De MaxAttach NAS file servers zijn uitgerust met dubbele 10/100 Ethernet-poorten en Gigabit Ethernet (bij het 320GB-model). Voor een hoge beschikbaarheid zijn dubbel uitgevoerde voedingseenheden en extra ventilatoren beschikbaar.

Maxtor
Maxtor Corporation is een toonaangevend leverancier van oplossingen voor informatie-opslag. Tot de producten die de onderneming op de markt brengt, behoren de meermaals onderscheiden DiamondMax en DiamondMax Plus hard disk drives voor automatisering in het bedrijfsleven, voor PC's bij veeleisende particuliere gebruikers en voor consumentenelektronica-apparatuur. De DiamondMax VL-lijn van Maxtor is in de eerste plaats bestemd voor instap-modellen PC's. Maxtor brengt ook de nieuwe MaxAttach-lijn uit, data-opslagservers voor netwerken. Maxtor heeft zich een positie als marktleider veroverd door consequent kwaliteitsproducten te leveren en klanten hoogwaardige ondersteuning te bieden. Nadere informatie over Maxtor en zijn producten is te vinden op de website www.maxtor.com.

Voorbehoud
Voor zover dit bericht toekomstverwachtingen bevat, zijn deze onder normaal voorbehoud van onverwachte gebeurtenissen of onvoorziene ontwikkelingen.



De redactie kan voor meer informatie en testproducten contact opnemen met PBA Benelux, Philip Bosz , tel. (+31) (0) 70 358 9378 e-mail: philip@berg-kleijn.nl
Maxtor, Annie Bernard, tel. 00 33 (0) 1 64 53 24 00 e-mail: annie_bernard@maxtor.com