Politiebericht Limburg-Zuid: 8-03-2001
Persberichten district Sittard
Donderdag, 8 maart 2001

District Sittard

Sittard; zakkenrollerij
Een 65-jarige vrouw uit Maastricht ontdekte afgelopen woensdagmiddag in een winkel aan de Walstraat in Sittard dat onbekenden haar beurs uit de tas hadden gestolen. Daarin bevonden zich een bankpasje en een geldbedrag van ruim driehonderd gulden. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan.

Sittard; gestolen
Een 23-jarige Sittardenaar heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn auto/busje dat was geladen met totaal bijna honderd gsms. Het slachtoffer had het busje afgelopen woensdagavond omstreeks 19.00 uur geparkeerd op de Deken Haenraetsstraat in Sittard en toen hij anderhalf uur later terugkwam ontdekte hij dat het busje met de lading was gestolen.

Geleen; traumahelicopter
Afgelopen woensdagmiddag omstreeks 16.10 uur vond een aanrijding plaats op de Kerenshofweg in Geleen. Een 32-jarige automobilist uit Elsloo botste door nog onbekende oorzaak met zijn auto tegen een lichtmast. Daarbij is de automobilist gewond geraakt. Samen met het inmiddels aanwezige ambulancepersoneel werd besloten tot de inzet van een traumahelicopter teneinde het slachtoffer snel over te brengen naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht. Om de traumahelicopter veilig te kunnen laten landen, werd de Kerenshofweg tijdelijk voor het verkeer afgesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Nieuwstadt; aanrijding
Afgelopen woensdagmiddag omstreeks 16.30 uur vond een aanrijding plaats op de Op de Baan in Nieuwstadt (gemeente Susteren). Een 55-jarige automobilist uit Buchten botste met zijn auto tegen een 68-jarige bestuurder van een fiets uit Nieuwstadt die met zijn fiets de weg overstak. De fietser kwam tengevolge van de aanrijding met zijn rijwiel ten val en raakte gewond. Hij werd met een hoofdwond en vermoedelijk nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij werd opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Born; gewond
Afgelopen woensdagavond, omstreeks 20.00 uur vond op de Sluisweg in Born een (eenzijdige) aanrijding plaats waarbij de 47-jarige bestuurster van een bromfiets uit Sittard gewond was geraakt aan haar gezicht en handen. Zij werd voor medische verzorging overgebracht naar de EHBO van het ziekenhuis. De politie die een onderzoek instelt en niet uitsluit dat drankgebruik in het spel is, heeft van de vrouw een bloedproef afgenomen.